Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-23 15:17:00

Íme Orbán bejelentése - jön a pénzeső

A Világgazdaság szerint összesen 900 ezer szülőt érint Orbán Viktor bejelntése. Nekik 600 milliárd forintot fog visszatéríteni az adóhivatal.

Mivel a kormány által kitűzött 5,5 százalékos GDP-növekedés biztosan teljesülni fog, így számos támogatás lép életbe a következő hónapokban.

Orbán Viktor, a Parlament őszi ülésszakát elindító napirend előtti felszólalásában a következő intézkedéseket jelentette be hétfőn:

– 2021. novemberében nyugdíjkorrekciót kapnak a nyugdíjasok, illetve nyugdíjprémiumot, melynek mértéke legalább 55 ezer forint lesz;

– 2022. januárjától életbe lép a 25 év alattiak SZJA-kedvezménye;

– 2022. februárjában a nyugdíjasok megkapják a 13. havi nyugdíj minimum kétheti részét;

– 2022. február 15-ig mintegy 2 millió család kapja meg az idén befizetett SZJA-t;

– 2022 februárban a rendvédelmi és a fegyveres testületek hivatásos állományú tagjai hathavi bónuszt kapnak;

– 2022. január 1-től 200 ezer forint lehet a minimálbér;

– meghosszabbítják a hitelmoratóriumot a rászorulóknak (vagyis a nyugdíjasok, a gyermeket nevelők, a munkanélküliek, közfoglalkoztatottak számára, illetve azoknak a családoknak, ahol a koronavírus-járvány alatt csökkent a jövedelem), valamint egyes vállalkozásoknak (azok élhetnek a lehetőséggel, amelyeknél a járvány alatt 25 százalékkal csökkent a bevétel);

– adó-visszatérítést kapnak a gyermeket nevelő kisvállalkozások is: az ekho szerint adózók a befizetett SZJA-t kapják vissza, a katások pedig az átalánydíj egynegyedét.

A miniszterelnök bejelentése összesen 900 ezer szülőt érint, akiknek 600 milliárd forintot fog visszatéríteni az adóhivatal – írta meg a Világgazdaság.

Az Index cikke szerint alapesetben az adózóknak semmit sem kell tenniük annak érdekében, hogy megérkezzen a pénz a számlára, a visszatérítés automatikusan jár majd. Arra ugyanakkor érdemes lesz odafigyelni, hogy az adatok rendben vannak-e. Egyes esetekben a NAV által kezdeményezett adategyeztetésre is lehet számítani.

A visszafizethető SZJA-nak egyébként van felső korlátja: 800 ezer forint.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink