Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-23 07:39:00

Drámai lépésre szánta el magát Galambos Lajos

Egy piacon értékesíti festményeit Galamos Lajos. Áruba bocsátotta többek között a Picasso-rajzról készült litográfiát is – írja a Blikk.

Mint ismert, egy héttel ezelőtt a zenészt jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték. Víz-, gáz- és áramlopással, va­lamint hivatali vesztegetéssel vádolták. Miután fellebbezett, másodfokon várja, hogy kiderüljön az igazság.

„Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon” – nyilatkozta Lajcsi a Blikknek.

Vasárnap a budaörsi használtcikkpiacon árulja majd értékes dolgait, a bevétel teljes egészét pedig alapítványoknak utalja.” Nagyon hálás vagyok a piac vezetésének, mert nem kértek helypénzt, ők így tudják támogatni a jó ügyet” – tette hozzá Lajcsi.

Arról is beszélt, hogy milyen tárgyakat visz ki. „Van egy Németh Miklós-festmény, amelynek a kikiáltási ára százezer forint. Ezenfelül két kép is van, amelyeket a lányom, Boglárka festett, ezek ötvenezer forintról indulnak. Viszek még egy harmonikát, amelyet hatvanötezer forintnál olcsóbban nem adnék el, de lesznek még érdekes dolgok. A legnagyobb kincs egy eredeti Picasso-rajz, amely hétszázezer forintról indul, és amin nagyon kalandos úton került hozzám” – mondta a portálnak a zenész.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink