Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 04:43:00

Brutálisan kivégeztek egy kutyát a Zala megyei Csömödéren

A helyiek kedvence volt az a kutya, amelyet ismeretlen okokból lőttek le a Zala megyei Iklódbördőcén. A kutyát hónapok óta próbálták megszelídíteni, a szakemberek szerint már csak néhány nap hiányzott ahhoz, hogy hagyja magát megfogni. Az állat leginkább az útépítőket kedvelte. Tegnap találták meg a tetemét. Az ügyben feljelentést tettek. Az ATV Híradó riportja.

Agyonlőttek egy helyiek által gondozott kóbor kutyát

 

Hónapok óta bolyongott a Zala megyei Csömödér közelében egy kutya, mígnem egy ismeretlen egy közeli, iklódbördöcei lakatlan ingatlan udvarán agyon nem lőtte.

A kutyát nagyon sokan kedvelték és próbáltak rajta segíteni. A boltból vittek neki élelmet, és szerették volna, ha jó helyre kerül.

A szakemberek szerint a helyiek kedvességének köszönhetően a kutya egyre barátságosabb volt már az emberekkel, nem kellett volna sok, hogy szerető gazdira találjon. Most már napok, maximum pár hét kérdése lett volna – árulta el híradónknak Abai Erika, a Bogáncs Állatvédő Egyesület operatív titkára. Hozzátette: az eltelt fél év után ezt a kevés időt már ki lehetett volna várni.

A kutyát egyetlen lövéssel terítette le a gyilkosa. Híradónk kereste a rendőrséget, ahonnan a nyomozás érdekeire hivatkozva mindössze annyit válaszoltak, hogy az ügyben állatkínzás vétsége miatt eljárást indítottak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink