Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 05:33:00

A polgármester szerint a létavértesi „horror” vágóhíd egyik szárnyát már bezáratták egyszer

Óvodákba és iskolákba is került annak a létavértesi vágóhídnak a termékeiből, amelyet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egy ellenőrzés után azonnal bezárt. A hatóság azt állítja, hogy az üzemben semmibe vették a legalapvetőbb szabályokat is. Az ügyben eljárás indult. Az ATV Híradó riportja.

Iskolákba és óvodákba is szállítottak termékeket a horror vágóhídról

 

Egy közbeszerzési eljárást követően derült ki, hogy valami nincs rendben a vágóhídon. Az elmúlt időszakban ugyanis többször rossz minőségű, akár már kukacos termékeket vittek a velük szerződésben álló iskolákba, óvodákba és közintézményekbe. Ezt követően indult meg az eljárás, amely során kiderült, hogy a legalapvetőbb higiéniai szabályokat sem tartják be a vágóhídon. Létavértes polgármester azt mondta híradónknak: ők közvetlenül nem álltak kapcsolatban a céggel, így nem is tudott arról, hogy mi zajlik az üzemben.

Menyhárt Károlynak – állítása szerint – csak annyiról volt tudomása, hogy néhány hónappal korábban a vágóhíd egy másik szárnya három napig volt zárva hasonló okokból.

Híradónk kereste az üzem vezetőit is, de őket nem sikerült elérni. A helyiek azt mondták, szerencsére egy gyerek sem lett rosszul a kiszállított ételektől, pedig a romlott hús komoly betegségeket is okozhatott volna.

Híradónk azt is próbálta megtudni, hogy a vágóhídon előállított termékekből hova szállítottak, de egyelőre erről sem tudtak meg részleteket. A Nébih tájékoztatása szerint az üzemet betárták, az ott talált 15 tonna élelmiszer forgalomba hozatalát korlátozták. A cég ellen az élelmiszer-biztonsági szabályok súlyos megsértése miatt eljárást indítottak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink