Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-22 14:45:00

Miniszterelnökség: Karácsony “politikai bosszúja” indokolja a kompenzálást

Elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely a jobboldali vezetésű kerületekben élőket bünteti a pénzelvonásokkal - ezzel indokolta a Miniszterelnökségi Sajtóiroda az atv.hu-nak, hogy miért csak a fideszes kerületek kaptak a 14,7 milliárdos forrásból.

Egy kormányhatározat szerint 23 budapesti kerület közül 8 kerület kapott összesen 14,7 milliárd forint fejlesztési forrást (elsősorban útfelújításra) - közülük hétnek fideszes a polgármestere, Soroksárnak pedig a Fidesz által is támogatott független polgármestere van.

Megkérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy miért csak fideszes vezetésű kerületek kaptak a 14,7 milliárdos keretű forrásból, ellenzéki vezetésű városrészek miért nem.

“A kormány több százmilliárdos beruházásokkal segíti a főváros és a kerületek fejlesztését, csak a fővárosi utak felújítására az elmúlt három évben 20 milliárd forintos kormányzati támogatást fizettünk ki a kerületek vezetésének pártállásától függetlenül. A kormány mostani döntésével azokat a kerületeket kompenzálja, amelyektől Karácsony Gergely főpolgármester politikai bosszúból elvett fővárosi támogatásokat vagy jelentősen csökkentette azokat” - reagált az atv.hu megkeresésére a Miniszterelnökségi Sajtóiroda.

“Elfogadhatatlan, hogy Karácsony Gergely és a baloldal a jobboldali vezetésű kerületekben élőket bünteti a pénzelvonásokkal” - szögezték le a munkatársunk kérdésére adott válaszukban.

Ajánlom

További belföldi híreink