Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-23 05:57:00

Kivonultak a pécsi Pride vitájáról az ellenzéki képviselők

Kivonultak a Pécs Pride-dal kapcsolatos vitáról a helyi önkormányzatban többségben lévő ellenzéki képviselők. A felvonulásról azért tárgyalt volna a közgyűlés, mert a kormánypárti tagok szerint aránytalanul nagy lezárásokkal járt az esemény. A polgármester és az ellenzéki képviselők azonban színjátéknak nevezték a vitát. Az ATV Híradó riportja.

Kivonultak a pécsi pride vitájáról az ellenzéki képviselők

Kivonultak a Pécs Pride-dal kapcsolatos vitáról a helyi önkormányzatban többségben lévő ellenzéki képviselők. Az önkormányzat a kisebbségben levő kormánypárti képviselők javaslatáról tárgyalt volna, melyben a hétvégi Pride-dal kapcsolatos véleményüket fogalmazták meg. Szerintük rendezni kell az esemény miatt hátrányt szenvedő belvárosiak kárát.

„Azt gondolom, hogy a pécsiek, a múlt hétvégi felvonulásról elmondták a véleményüket. Civil szerveződésként tekintenek annak a felvonulásnak a lényegére, és nem kérnek a politikai hajcihőből. Én most – bármilyen meglepetés vagy nem meglepetés –, ugyanezt a határozott álláspontot fogom kifejezni, én nem vagyok hajlandó ebben az öncélú, politikai ámokfutásban részt venni, így most itt hagyom önöket” – fogalmazott Péterfy Attila polgármester, majd kivonult a teremből.

A polgármester és a képviselők távozása után a teremben maradt, többségében kormánypárti képviselők folytatták a napirend tárgyalását. A többségben levő frakció egy közleményt adott ki, melyben azt írták: „A Pécs önkormányzatát vezető frakciószövetség mélységesen elítéli az uszítás, a provokáció minden formáját, és semmilyen módon nem kíván közösséget vállalni Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel”. A kormánypártiak egyébként tagadták, hogy uszítottak volna.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink