Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-22 17:42:00

Karácsony Gergely az előválasztási rendszerleállásról: „Utólag majd rendet rakunk"

„Utólag majd rendet rakunk abban, hogy ki a felelős a kialakult problémákért" – ezt mondta Karácsony Gergely az előválasztási rendszer hétvégi összeomlásával kapcsolatban híradónknak. Az üggyel kapcsolatos feljelentést helyes lépésnek tartja, mert mint mondta, valaki nyilvánvalóan rosszhiszeműen járt el, és az bűncselekmény. Az előválasztáson eddig 140 ezren adták le a szavazatukat. Az ATV Híradó riportja.

Az előválasztáson eddig 140-ezren adták le a szavazatukat

 

Az eső és a hideg sem vette kedvét azoknak, akik részt akartak venni az ellenzéki előválasztáson. A Szél Kálmán téren folyamatosan érkeztek a sátorhoz, a legtöbben azt mondták híradónknak, egyértelmű volt, hogy elmennek szavazni.

Az egyik ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely 9 óra után pár perccel érkezett. Ő is a Szél Kálmán téren voksolt, majd sajtótájékoztatót tartott. A tájékoztató után híradónk arról kérdezte a miniszterelnök-jelöltet, hogy mi a véleménye arról, hogy az MSZP társelnöke az előválasztási rendszer összeomlásának hátterében szándékos támadást sejt.

„Az a lényeg, hogy tegnap és tegnapelőtt is rengetegen jöttek el az előválasztásra. Az összes problémát megoldottuk, utólag majd rendet rakunk abban, hogy ki a felelős azért, a problémákért, amik kialakultak” 

– válaszolta a főpolgármester.

Jakab Péter is szerdán szavazott. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint egyetlen párt érdeke meghekkelni az előválasztást, az pedig a Fidesz. „Nyilván megpróbálták elvenni a magyar emberek kedvét az előválasztástól, de nem sikerült, hiszen hétfőn és kedden, a borús idő ellenére is 140 ezren mentek el szavazni. Ez egy óriásian magas részvétel” – fogalmazott Jakab a Facebook-oldalán közzétett videójában.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelölje híradónknak elmondta, ők egy nagyon tapasztalt kibervédelmi szakembert kértek fel, aki szerint pénteken már többet lehet majd tudni a rendszer összeomlásával kapcsolatban.

Márki-Zay Péter hozzátette azt is, több olyan panaszt is hallott, hogy a Fidesz mozgósít. „Ez ellen egy olyan lépést ígértek a pártok, hogy bejelentik, hogy mivel mindenki, aki részt vesz az előválasztáson egy olyan nyilatkozatot is aláír, hogy ő le akarja váltani Orbán Viktor rendszerét, és hogy utána ez nyilvánvalóan egy adatbázisban a kampány szempontjából felhasználható” – mondta el Márki-Zay. Szerinte, ha ezt előre közölnék, akkor kevesebb fideszes választó érezné úgy, hogy el kell mennie szavazni a legesélytelenebb ellenzéki jelöltre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink