Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-21 12:14:00

A miniszter bejelentette: jön a Zöld Otthon program, a 200 ezres minimálbér pedig “emeli” a családtámogatásokat

A családügyi miniszter a mai sajtótájékoztatóján részletezte, hogyan emelkedik a gyed, a hallgatói gyed és a gyod, ha 200 ezer forint lesz a 2012-től a minimálbér.

Novák Katalin miniszter bejelentette az általa irányított, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs utáni sajtótájékoztatón, hogy októberben elindul a Zöld Otthon program, és lesz Zöld Otthon CSOK kölcsön is. Eszerint az MNB elindítja a Zöld Otthon programját, ez egy 70 milliós 2,5 százalékos kamatozású kölcsönt jelent, ha valaki energiatakarékos otthont épít.

Ha valaki felveszi CSOK-ot, akkor ebben a hozzá kapcsolódó kölcsön kamatmentes lesz teljes egészében - mondta a miniszter. Ez komoly segítséget jelent azoknak a családoknak, akik energiatudatosan/környezettudatosan új otthont építenek, 2 gyerek esetében 10 milliót, 3 gyermek esetén 20 millió forintos kamatmentes kölcsönt vehetnek fel.

Mi következik a 200 ezer forintos minimálbérből?

Novák Katalin részletesen ismertette azt is, milyen mértékben nőhetnek a családtámogatások, ha 200 ezer forint felé emelkedik a minimálbér jövő évtől.

A januári 200 ezer forintos minimálbér bevezetéséről Orbán Viktor beszélt a parlamentben tegnap, az őszi szezonnyitó napirend előtti felszólalásában, erről itt számoltunk be részletesen.

Novák Katalin tájékoztatása szerint 200 ezres minimálbérnél a gyed bruttó maximum 280 ezer forint lehet 2022-ben, a hallgatói gyed alapképzés esetén 140 ezer forint lesz, a gyermekek otthongondozási díja, a gyod pedig nettó 180 ezer forintra emelkedik.

Ajánlom

További belföldi híreink