Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-20 06:26:00

Szívszorítóan búcsúzik a 21 évesen elhunyt magyar zsokélánytól nagymamája

Felkavaró részletek derültek ki a lány tragédiájáról.

Elcsendesült a lelátó tegnap a Kincsem Parkban: a versenyzők a szombaton elhunyt egykori társukért, Jeles Eszterért mondtak el egy imát - írja a Blikk.

Eszter két hete, szeptember 5-én az isztambuli amatőr lovasok világbajnokságán szenvedett életveszélyes fejsérülést: a lányt válságos állapotban vitték a kórházba, ahol az orvosok hiába küzdöttek az életéért, a fiatal zsoké 13 nap után életét vesztette.

Eszter nagymamája is megszólalt a Blikknek: "A szívemben, a lelkemben él tovább a kis unokám. Pici gyerekkora óta a lovak szerelmese volt, egyszer azt mondta, hogy nem tudja elképzelni az életét nélkülük" - mondta Ibolya néni, majd hozzátette: unokája lekéste a pénteki repülőt, mert nem volt érvényes az útlevele, ezért csak szombaton tudott megérkezni a világbajnokságra.

Eszter nagymamája ezután már csak sírva tudta elmondani mi történt: "A fiam szólt, hogy nagy a baj, baleset érte Esztikét. Bíztunk benne, hogy magához tér és felépül, de tíz nappal később, csütörtökön összeomlott a keringése. A barátja szédelegve jött ki tőle a kórteremből" - mondta.  "A menyem, Andi most intézi Esztike hazahozatalát előbb Budapestre, majd Nyíregyházára. Aztán jön majd a temetés" - tette hozzá az unokáját gyászoló nagymama.

A tragikus sorsú zsokélány barátnője volt Suták Csenge, minden idők legeredményesebb magyar női zsokéja is, Csenge édesapja pedig Eszter edzője volt.

Suták Csenge, minden idők legeredményesebb magyar női zsokéja a barátnője volt Eszternek, az édesapja pedig edzőként segítette őt. Csenge a Blikknek elmondta, hogy történt a baleset: "Eszti vasárnap az angol telivéreknek rendezett futamon is indult, az előtte haladó lány lova felbukott, ő pedig nem tudta kikerülni, ezért szintén bukott".

"Eszti tehetséges versenyző volt, minden ideges természetű lóval szót értett. Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát" – folytatta Csenge. "A balesetben a fejére zuhant, egy vérrög keletkezett a koponyájában, ezért kellett megműteni. Az édesanyjától tudom, hogy csütörtökön Eszti pupillája még reagált a fényre, a kezét és a lábát is megmozdította. Sajnos még aznap este összeomlott a keringése, beállt az agyhalál, már csak a gépek tartották őt életben" - árulta el barátnője, aki azt is elmondta, az orvosok szombaton döntöttek úgy, hogy vasárnap lekapcsolják Esztert a gépről.

Jeles Esztert szülei, három testvére és szerelme, Máté gyászolja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink