Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-20 18:41:00

Pálinkás József: „Egy kicsit udvariatlannak tartottam” a kitessékelést

Élő Facebook-tájékoztató közben küldték ki Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet egy debreceni étteremből, amit előre lefoglaltak. Igaz, azt elfelejtették jelezni, hogy politikai fórumot szerveztek. Az étterem vezetője egyszerűen lekapcsolta a villanyt, majd ajtót mutatott a politikusoknak. Az ATV Híradójának riportja

„Mi mi mást tehettünk volna erre a fajta viselkedésre? Azt gondolom, erre nincs más válasz: feláll és eljön” – ezt reagálta elsőre Pálinkás József, amikor kitessékelték őket Márki Zay Péterrel együtt egy debreceni étteremből, miközben éppen élő Facebook heti beszámolót tartottak. 

„Nem sokat beszélgettünk azon kívül, hogy most azonnal menjünk el, majd lekapcsolta a villanyt, amit egy kicsit udvariatlannak tartottam” – mondta el az esetről Híradónknak Pálinkás.

Kerestük az étterem vezetőjét, hogy miért ilyen drasztikus módon vetett véget a rendezvénynek és, hogy erre bárkitől utasítást kapott-e. Az ügyvezető igazgató nem nyilatkozott, de a következő közleményt küldte el szerkesztőségünknek:

„Az étterem nyitva áll mindenki számára, amennyiben fogyasztani kíván. Vasárnap este előre be nem jelentett politikai fórumot kívántak tartani. Erről az étterem vezetését előre nem értesítették és engedélyt sem kértek az étteremtől. Tekintettel arra, hogy az étterem eddig sem adott helyett politikai eseménynek, így ehhez konzekvensen tartotta magát a vezetés.”

Márki Zay Péter szerint igaza van abban az étterem vezetésnek, hogy kollégájuk mulasztott, de, ahogy fogalmazott, más stílusban is fel lehetett volna erre hívni a figyelmüket.

„Senkitől nem vettünk el helyet, senki mást nem zavartun,  mert ez egy különterem volt. Ezen kívül más hely bőven állt a vendégek rendelkezésére és ez csak egy óra elteltével vált zavaróvá az étterem tulajdonosának. De abban sajnálatos módon igazuk van, hogy bár szerettük volna előre jelezni de ezt munkatársunk a foglalásnál elfelejtette”

 – közölte a miniszterelnök-jelölt.

A két politikus ezután elhagyta az éttermet és utcafórum keretében beszélgettek a résztvevőkkel.

Kitették egy debreceni étteremből Pálinkás Józsefet és Márki-Zay Pétert

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink