Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-20 07:16:00

Meghosszabbítják az előválasztás első fordulóját

A testület döntése alapján az előválasztás első fordulóját két nappal meghosszabbította, tehát egészen szeptember 28. 20 óráig lehet leadni a szavazatokat.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, első fordulójának első napján reggel leállt az ellenzéki előválasztás: kezdetben túlterhelésről beszéltek a szervezők, majd egy összetett, több lépcsőből álló külső támadással magyarázták a rendszer összeomlását. Az Országos Előválasztási Bizottság döntése alapján a választásokat felfüggesztették, és hétfő reggel 7 órától indították újra.

A Civil Választási Bizottság elnöke az előválasztás leállása kapcsán már korábban felvetette az első forduló idejének meghosszabbítását, az OEVB vasárnap esti közleménye alapján azonban már hivatalossá vált: az előválasztást két nappal meghosszabbítják: így egészen szeptember 28-ig lehet leadni a szavazatokat.

"Az újraépítés sikeres befejezését és a szükséges vizsgálatokat, teszteket követően az OEVB úgy döntött, hogy a szombati döntésének megfelelően hétfőn 7 órakor folytatódhat az előválasztás. Egyúttal arról is döntött az előválasztás lebonyolításáért felelős hatpárti testület, hogy az előválasztás első fordulóját két nappal, vagyis szeptember 28-án 20 óráig meghosszabbítja" - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az Országos Előválasztási Bizottság, amely szerint

a hosszabbítás célja, hogy azokra a településekre is eljusson az előválasztás, ahol kizárólag a szombati és vasárnapi napon lehetett volna szavazni.

"Az OEVB törekszik arra, hogy az összes szombati és vasárnapi szavazóponthoz pótalkalom valósuljon meg a hosszabbításnak köszönhető két plusz napon, szeptember 27-én és 28-án" - írták.

atv.hu

A Civil Választási Bizottság elnöke az előválasztás meghosszabbítását javasolja

 

Ajánlom

További belföldi híreink