Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-19 12:50:00

Márki-Zay: "abszolút nem ördögtől való lenne statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány"

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint nem pénzt, hanem munkát kell adni a romáknak, emellett azt szeretné, ha a cigányok büszkék lennének a származásukra, és megszűnnének azok az előítéletek "amik miatt a cigány gyerekek maguk is hajlandók megelégedni azzal, hogy belőlük esetleg nem lesz orvos vagy ügyvéd".

Márki-Zay Péter az 1 Magyarország Kezdeményezés beszélgetéssorozat keretében fejthette ki pénteken, hogy mit tud ígérni a romáknak és a szegényeknek. 

A 444 beszámolója szerint Márki-Zay méltatta a tavaly elhunyt cserdi polgármester, Bogdán László intézkedéseit. Az MMM miniszterelnök-jelöltje azt mondta róla, hogy egy karizmatikus, magával ragadó ember volt, aki rengeteget tett a cigányságért.

Márki-Zay Péter jobboldali emberként úgy gondolja, nem pénzt, hanem megbecsülést kell adni a romáknak. Emellett azt szeretné, ha a cigányok büszkék lennének a származásukra, és megszűnnének azok az előítéletek, "amik miatt a cigány gyerekek maguk is hajlandók megelégedni azzal, hogy belőlük esetleg nem lesz orvos vagy ügyvéd. Ne elégedjen meg vele! Ha ő bármi akarna lenni ebben az országban, lehessen bármi!"

Ugyanakkor Márki-Zay Péter elismerte, hogy ma nem népszerű a cigányságért kiállni, a legtöbb politikus ezért nem beszél erről.

Szerinte ugyanakkor, mint fogalmazott, "abszolút nem ördögtől való lenne statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány". Példaként hozta, hogy az Egyesült Államokban is lehet tudni, hogy milyen származású tanulóból mennyi van, "és ez azért nagyon jó, mert onnantól kezdve segíteni sem lehet, ha nincs statisztika". A nyilvántartással adókedvezményeket vagy mikrohiteleket is könnyebben tudnának adni - tette hozzá.

atv.hu/Index

Ajánlom

További belföldi híreink