Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 13:00:00

Szakértő: félmillió idős ellátása a létminimum összegénél is kevesebb

Közös konferenciát tartott az idősek helyzetéről az EURAG – Idősebb Generációk Európai Szövetsége –, a Nyugdíjas Klubok és az Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége.

A rendezvényen felszólalt Karácsony Gergely is. Úgy fogalmazott: miniszterelnök-jelöltként fontosnak tartom, hogy újra legyen érdekegyeztetés, amelyben a munkaadók, a munkavállalók és a kormány mellett az idősek képviselői is szerepet kapnak. Az egyik fontos kérdés, amit közösen kell majd megoldani az az, hogy a nyugdíjak és a bérek közötti arány újra helyreálljon - idézi a Népszava a konferencián elhangzottakat.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes már arról beszélt, Budapest öregedési indexe meghaladja az országos átlagot. Mintegy 370 ezer nyugdíjas el a fővárosban, és ebből 3400-an idősotthonban laknak.

Talyigás Katalin, a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Budapesti Szervezete elnöke kitért a nyugdíjasok relatív elszegényedési arányára, amely magas. Mint mondta, félmillió idős ellátása a létminimum összegénél is kevesebb. Kifogásolta, hogy míg a 2002-ben létrejött Idősügyi Tanácsban jobb és baloldali idősügyi szervezetek képviselői vettek részt, 2010 óta az Idősek Tanácsává alakított szervezetben nekik már nem jutott hely.

atv.hu

MSZP: A Fidesz meglopja a nyugdíjasokat

 

Ajánlom

További belföldi híreink