Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 16:04:00

Megszólalt a pap, aki újraélesztette a sírásót: Michael Jackson-dalt dúdolt közben

Felkavaró részleteket közölt.

Michael Jackson egyik dalának ritmusára alkalmazta az életmentő szívmasszást a Bárány Péter - derül ki a Ripost cikkéből. A görögkatolikus papot azóta hősként ünneplik a faluban.

Egy 80 éves helyi asszony temetésén lett rosszul Böszörményi András, aki alkalmi munkaként vállalta el, hogy segít a sírásóknak a temetés során. A portál azt is megtudta, András valószínűleg ennek köszönheti az életét.

„Bandiról kiderült, hogy sajnos nagyon rossz állapotban vannak az erei, és vélhetően nem kerülheti el a szívműtétet. Még nem tudtunk vele beszélni, de az orvosaitól megtudtuk, hogy amikor ébredezni kezdett, nem tudta, hogy hol van és mi történt. Most mélyaltatásban tartják" - mesélte a lapnak Sándor, az eltemetett idős hölgy egyik rokona.

Hozzátette: „Már a mentősök megjegyezték, hogy amennyiben elmarad a gyors beavatkozás, Bandit biztosan elveszítjük. Ebből következik, hogy annak köszönheti az életét, hogy elvállalta a temetést" - fogalmazott.

A Bors munkatársai azt is kiderítették, András a helyi temetkezési vállalkozó, Béres László rokona. A vállalkozó számára így még inkább felkavaró volt az újjáélesztés, Lászlót annyira megviselték a történtek, hogy hozzá is mentőt kellett hívni: „Még a kocsiban kaptam egy nyugtatót és egy vérnyomáscsökkentőt, amitől gyorsan javult az állapotom" - mesélte a lapnak a vállalkozó.

András a főhajtás után lett rosszul

András a megbeszéltek szerint délelőtt 11 órakor megjelent a szertartáson, a sírhelyet már előre kiásták, így neki a csak az elhantolásban és a koszorúk elhelyezésében kellett részt venni: „Szokás, hogy a temetés befejezésekor körbeálljuk a sírt, és fejet hajtunk a halott előtt. Ez megtörtént. Már éppen elvonultunk volna, hogy a gyászolókat magukra hagyjuk, amikor Bandi hirte­len rosszul lett, és elesett. A fejét beverte a járdaszegélybe. Mindannyian nagyon megijedtünk" - emlékezett vissza László.

Isten segített a papnak

„Nem volt helye tétlenségnek. Gyorsan levetettem a liturgikus ruhát, a felont és az epitracheliont, és elkezdtem a kompressziót. Részben katonai családból származom, ezért vannak elsősegélynyújtási ismereteim. Tudtam, hogy a megfelelő eredményhez Michael Jackson egyik híres dalának ritmusát kell a szívmasszázs során alkalmaznom" -  mondta a Borsnak Bárány Péter piricsei parókus, aki úgy gondolja,az életmentés sikerét Isten segítségének köszönheti.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink