Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 16:35:00

Iványi Gábor szerint amikor azt mondta, hogy támogatja Dobrev Klárát, az nem azt jelentette, hogy Dobrev Klárát támogatja

A lelkész szerint félreértették: nem kizárólag a DK miniszterelnök-jelöltjét, hanem őt is támogatja.

Iványi Gábor szerint amikor azt mondta, hogy támogatja Dobrev Klárát, az nem azt jelentette, hogy Dobrev Klárát támogatja
Forrás: MTI

"Nem azt mondtam, hogy én Dobrev Klárát támogatom, hanem én támogatom Dobrev Klárát" - hangsúlyozta Iványi Gábor, aki szerint félreértették a szavait - írja a Mandiner.

A DK miniszterelnök-jelöltje még közösségi oldalára posztolta ki, hogy Iványi Gábor is őt támogatja az előválasztáson. A lelkész úgy látja, Dobrev Klára mellett szól többek között, hogy Magyrország sikeres időszakaiban kormányhivatalt is irányított.

A korábban SZDSZ-es lelkész a Klubrádiónak adott interjújában azonban már azt állította, félreértették: ő nem tette le a voksát Dobrev mellett: „elvben nekem nem lenne szabad pártosan egyik fél mellett sem lándzsát törni mint lelkésznek vagy pláne mint egyházvezetőnek, ez egy elvárás velem szemben, de én mindazoknak, akik kérték, adtam ilyen nyilatkozatot, adtam Márki-Zay Péternek is ” - hangsúlyozta.

Iványi hangsúlyozta, ő mindhárom indulót támogatja, akit esélyesnek tart: Dobrev Klárát, Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink