Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 13:25:00

Együttműködési javaslattal fordult Őrsi Gergelyhez Fürjes Balázs

Az államtitkár, a Hegyvidék fideszes képviselő-jelöltje arról ír Facebook-oldalán, hogy a főváros megszüntetné az 56-os villamos két megállóját, ez pedig több ezer budainak nehezítené meg a mindennapjait.

Fürjes Balázs Facebook-oldalán azt írja, együttműködési javaslattal fordult Őrsi Gergely ellenzéki polgármesterhez. A főváros megszüntetné az 56-os villamos két megállóját, a Nyúl utcait és a Nagyajtai utcait. Ez többezer budainak – időseknek, gyerekes családoknak, diákoknak, munkába járóknak – nehezítené meg a mindennapjait - írja az államtitkár.

"Arra kértem Őrsi Gergely polgármestert, hogy álljunk ki együtt a budaiakért és akadályozzuk meg a megállók megszüntetését! Érjük el közösen, hogy a főváros újítsa fel és tegye akadálymentessé a megállókat" - fogalmazott bejegyzésében Fürjes. 

Hozzáteszi, azt javasolta a második kerület polgármesterének, hogy készítsenek közösen javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek: a fővárosi önkormányzat mondja ki, hogy nem szűnnek meg a megállók, és a cél az 56-os vonalának felújítása, a megállók akadálymentesítése.

"Ezzel párhuzamosan Őrsi Gergely polgármesterrel közösen kezdeményezzük az egyeztetést Vitézy Dáviddal, a kormányzati Budapest Fejlesztési Központ vezetőjével, valamint a BKK-val. A cél: szülessen a lehető leggyorsabban megnyugtató megoldás a villamossal utazók számára" - írja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink