Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-17 08:37:00

Schiffer András szerint a hatalom végső érve az el-nem-számoltatott Gyurcsány, akit pont ezért nem számoltattak el

A volt országgyűlési képviselő szerint „A 2010 előtti hegemón elit-csoportok” „ágyaztak meg a NER-nek.”

Másfél évtizede ezen a napon szivárgott ki az őszödi beszéd. Az évforduló kapcsán, Shiffer András, volt országgyűlési képviselő Facebook-oldalán arról írt, hogy szerinte „az agresszív üresség politikája tárult fel tizenöt évvel ezelőtt és torkollott a 2010-es kétharmadba”.

„A 2010 előtti hegemón elit-csoportok nem gondoltak semmit Magyarország helyéről a globalizációban, nem gondoltak semmit a magyar múltról és jövőről. Egyetlen mondanivalójuk a modernizációs düh, nyelvük a reform-blabla” – vélekedik Schiffer, aki „ők ágyaztak meg a NER-nek. „Ostoba pöffeszkedésük miatt bonthatta le akadálytalanul a liberális jogállamot Orbán Viktor. Egyetlen dologban hittek: ők hivatottak egyedül Magyarország kormányzására, sőt, a magyar valóság értelmezésére, elvégre ők a 'szakértelem', a 'függetlenobjektivitás', a 'kultúra', a 'tudomány'. Végső érvként pedig mindig jól jön 'Orbán Viktor és csapata' (no meg a jó öreg fasisztaveszély és diktatúrázás)” – fogalmazott.

Végezetül pedig hozzátette: „Ma a hatalom végső érve: az el-nem-számoltatott Gyurcsány, aki éppen ezért nem lett elszámoltatva. S ezért nem fogja az Underwood-házaspár sem elszámoltatni Orbánt.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink