Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-18 13:53:00

Kovács Patrícia: megérkeztem a saját életembe

Gyorsabban telik el 24 óra, mint 10 évvel ezelőtt, sokkal kevesebb időm van azokra a dolgokra, amiket ki szeretnék próbálni, vagy azokra a helyekre, ahova szeretnék eljutni - mondta Kovács Patrícia a Spirit Fm Bistro című műsorában.

A színésznő annak kapcsán volt a műsor vendége, hogy 10 év után visszatér a Vígszínházba. Akkor - ahogy mondja -, nem azért hagyta el az intézményt, mert nem érezte azt magáénak, hanem mert Eszenyi Enikővel nem voltak "kompatibilisek". Ahogy fogalmazott: akkor is azt érezte, hogy vissza kell majd térnie, mert nagyon boldog volt ott színészként. "Az az egész jó értelemben vett népszínház, ami ott van, tehát hogy ott mindenféle stílusban, kortársban, klasszikusban, zenésben, gyerekdarabban helyt kell állni, az engem boldoggá tesz, sajnáltam, hogy úgy kellett döntenem, hogy mégsem." - mesélte.

Kovács Patrícia az elmúlt 10 évben szabadúszóként dolgozott, azt mondja, nagy fegyelmezettséget kíván tőle, hogy most társulati tag lesz, de reméli, hogy hasznosítani tudja majd az elmúlt évek tapasztalatát. Nem váratlan számára a visszatérés, hiszen kollégáitól sokszor megkapta, hogy ő egy "vígszínházas színésznő." Rudolf Péter színházigazgatóval ugyan nem dolgozott még együtt, ám jó emberi kapcsolatban voltak. Amikor ő lett az igazgató, nem merült fel a színésznőben, hogy visszahívják, de az élet máshogy alakította a helyzetet. Mint mondta: voltak olyan szerepek, melyeket nem tudtak kiosztani társulaton belül. "Amikor beléptem újra a színházba, éreztem, hogy nekem itt nagyon jó helyem lesz." - mesélte a műsorban.

Minden nap van valami, amiben helyt kell állnom anyaként

A színésznő szigorúan védi a kamerák és fotósok elől lányát, Hanna Lujzát, akit utoljára 2 évesen fotózhatták. Most éppen híres akar lenni és nem érti, hogy ő miért nem lehet rajta a képeken. Most meg kell vele értessem, hogy nem ettől lesz híres" - mesélte a színésznő a Spirit Fm Bistro című műsorában.

Hanna a napokban lesz 8 éves, Kovács Patrícia beszélt arról is, hogy mennyire boldoggá teszi, ahogy figyeli lányát felnőni."Az a kislány, aki egy Maszat Janka volt, már egy királylány akar lenni. Elmosolyodtam ettől, hogy milyen jó nézni a változásokat." - mondta.

A színésznő a műsorban beszélt arról is, hogy milyen volt a nyári kéthetes elvonulása a Balatonnál, amikor végig offline volt, és csak SUP-ozott és a lányával foglalkozott. "Végre megtanultam semmit tenni. Nincs már arra szükségem arra, hogy mindig mindenben benne legyek" - mesélte Kovács Patrícia.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink