Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-16 10:29:00

Varga Judit: “Levél elküldve, érvek kifejtve, a Bizottságnál pattog a labda!”

Az igazságügyminiszter megerősítette a kormány álláspontját Ursula von der Leyenéknek: a szülőket senki se kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást.

Varga Judit a Facebookon ismertette levelét, amit Thierry Breton uniós biztosnak szerdán “határidőre megküldött” Brüsszelnek, az Európai Bizottságnak, miztán kötelezettségszegési eljárást indítottak a gyermekvédelmi törvény miatt.

Az igazságügyminiszter emlékeztet, hogy a gyermekvédelmi törvény elfogadása után az Európai Bizottság 2021. július 15-én hivatalos felszólítást küldött Magyarország kormányának, “ezzel kötelezettségszegési eljárást indítva hazánkkal szemben. Azért próbálnak megbüntetni minket, mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit a magyar iskolákba és óvodákba” - írta.

Varga Judit az uniós biztosnak “részletesen fejtette ki a magyar kormány álláspontját a gyermekvédelmi törvény miatt indított kötelezettségszegési eljárásról és a Bizottság hivatalos felszólításában szereplő tárgyi, valamint szakmai tévedésekről.

Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja.

A Szerződések és az Alapjogi Charta alapján sem írhatja elő az Unió, vagy bármely egyéb testület, hogy a magyar szülők Magyarországon miként neveljék a gyermekeiket” - posztolta Varga Judit, leszögezve: továbbra is biztosítják, hogy kizárólag a szülő dönthessen saját gyermeke neveléséről, “senki ne kényszeríthesse annak eltűrésére, hogy gyermeke a beleegyezése nélkül kapjon szexuális felvilágosítást, vagy szembesüljön az életkorának nem megfelelő, káros tartalommal.

Felvilágosító előadásokat csak megfelelő képzettséggel rendelkező személyek tarthatnak kizárólag pedagógus jelentétében”.

Visszautasította, hogy a törvény célja a kirekesztés, vagy a hátrányos megkülönböztetés lenne, a törvény kizárólag a magyar gyermekek neveléséről és a kiskorúak védelméről szól.

“A törvény felnőttek életébe semmilyen módon nem szól bele, a szexuális kisebbségek jogait semmilyen módon nem csorbítja” - hangsúlyozta.

Magyarországon a vallási, etnikai, szexuális és bármely egyéb kisebbségek jogait garantáljuk, a magyar Alaptörvény szigorúan tiltja, a törvényeink szigorúan büntetik a kisebbségeket érintő kirekesztő és diszkriminatív megnyilvánulásokat - írta Varga Judit a Facebookon.

Arról, hogy tegnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mit mondott a gyerekvédelmi törvényről, illetve a 2500 milliárdos helyreállítási alapról a Kormányinfón, itt számoltunk be.

Szijjártó Péter pedig múlt pénteken mondta azt az ATV kérdésére, hogy a kormány “készen áll a megállapodásra, a megállapodás majdnem meg is volt. Az Európai Bizottság elnökével már időpont-egyeztetésben voltunk, mert szerett volna idejönni, bejelenteni a megállapodás létrejöttét”. A külgazdasági és lügyminiszter hozzátette: “aztán a parlament elfogadta a gyermekek védelmével kapcsolatos jogszabályt, és puff, hirtelen elfogadhatatlan lett a javaslatunk, az a javaslatunk, amit addig elfogadhatónak találtak”.

“Reméljük, hogy meg tudunk állapodni, de ha az lesz az előfeltétel, hogy vonjuk vissza a gyermekédelmi törvényt, akkor annak nem fogunk megfelelni. Ezt jobb, ha mindenki tudja, mielőtt a tárgyalóasztalhoz odaülünk” - mondta Szijjártó Péter múlt pénteken.

Az Európai Bizottság szeptember végéig tolta ki az egyeztetések határidejét a 2500 milliárdos helyreállítási alap jóváhagyásáról.

Varga Mihály pénzügyminiszter pedig tegnap jelentett be egy újabb, egymilliárd eurónyi kötvénykibocsátást, és ezt azzal indokolta: Brüsszel és az európai baloldal politikai megfontolásból tartja vissza a hazánknak járó forrásokat a gazdaság újraindítása nem szenvedhet késedelmet, így a kormány a piacról előfinanszírozza az uniós helyreállítási alapból érkező forrásokat.

Ajánlom

További belföldi híreink