Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-16 13:34:00

Pulzus Intézet: a DK jelöltje vezet Kunhalmi Ágnessel szemben a XVIII. kerületben

A Pulzus Intézet hétvégén készült, nagymintás kutatásában 1034 ember kérdezett meg arról, hogy a XVIII.kerületben az előválasztáson Kunhalmi Ágnes (MSZP-Párbeszéd, Jobbik, LMP, Momentum) és Ferencz István (DK) közül kit tartanának a szavazók alkalmasabb jelöltnek a 2022-es választáson.

A Pulzus Intézet egy XVIII. kerületi vállalkozó megbízásából készített nagymintás kutatást annak kapcsán, hogy az előválasztáson Kunhalmi Ágnesre vagy Ferencz Istvánra szavaznának a kerületi lakosok.

A Pulzus az alábbi kérdést tette fel: Ön szerint, az ellenzéki előválasztáson induló két jelölt közül ki tudja jobban képviselni az ebben a választókerületben élők érdekeit? A választani pedig a "​ hosszú ideje itt élő és dolgozó Ferenc István" valamint a "nem a kerületben lakó Kunhalmi Ágnes" között lehetett.

A közvélemény-kutatás alapján a válaszadók 52 százaléka Ferencz Istvánt támogatja Kunhalmi Ágnessel szemben, aki 48 százalékot kapna.

Ezzel kapcsolatban Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere az atv.hu-nak elmondta, hogy az eredmények azt tükrözik, hogy a XVIII. kerület egy biztos ellenzéki győzelmet jelent, és a lakosok olyan jelöltet szeretnének, aki köztük él, és emiatt Ferencz Istvánnak van egy többlethitelessége a szemükben.

Egy borítékolható ellenzéki kerületről van szó, kiemelt kampánytéma az Üllői út leaszfaltozása, a kerületiek hosszú idő óta szeretnének egy melegvizes strandot. A Gyurcsány-és Bajnai-kormányok idején bevett gyakorlat volt, hogy az állam minden önkormányzati forinthoz hozzáadott egy plusz forintot, a kerületi lakosok ezekre a konkrét programpontokra mondanak igent - mondta Szaniszló Sándor.

A polgármester azt is közölte, hogy a XVIII. kerületben azért örülnek az előválasztásnak, mert sok idő most van először olyan jelölt, aki ott lakik, és nem felülről nevezték ki a baloldali pártok. Kiemelte, hogy a kutatás azt igazolja, hogy a kerületiek olyan embert szeretnének, akik közülük való, nem olyat, akit a baloldal delegál számukra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink