Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-16 12:04:00

Komáromi Zoltán szerint többet kellene tesztelni, és akár iskolákban is lehetne kötelező az oltás

Járványügyi szakemberek szerint beléptünk a járvány negyedik hullámába, a kormány azonban nem készül szigorításokra. Komáromi Zoltán egyetért azzal, hogy bizonyos munkakörökben kötelező legyen az oltás, sőt, szerinte az iskolákban is érdemes lenne ezt meglépni.

"Nem megnyugtató, hogy a lakosság 59 százalékát tudtuk beoltani egyszer, de már itt vannak hézagok, mert az első oltás által adott védettség hamarabb csökken le"- hangsúlyozta az ATV Start című műsorában Komáromi Zoltán háziorvos, a DK politikusa.

Egy ország járványügyi intézkedéseit nem egy dologból kell kialakítani szerinte, önmagában sem a szűrés, sem az oltás nem elég, a kettőnek együtt kellene jelen lenni.
Komáromi Zoltán biztos abban, hogy a háziorvosok pontosan tudják, kik nincsenek a saját praxisukban oltva, és keresik is őket állandóan.

"Annyi butaság jelenik meg az interneten, az emberek ezzel hülyítik egymást. A kormánynak kellene egy tisztességes oltási kampányt, tájékoztatást végezni" - magyarázta Komáromi. Szerinte a háziorvosokat, gyerekorvosokat rá lehetett volna beszélni, hogy oltsák be az embereket.

A DK egészségpolitikusa egyetért azzal, hogy bizonyos munkakörökben a munkáltató előírja a kötelező oltást. Ő az iskolákban is kötelezővé tenné az oltást, sőt, szerinte sokkal több tesztet kellene végezni az iskolákban.

Hangsúlyozta, hogy sokkal többet kellene tesztelni, hogy ki tudják szűrni időben a fertőzötteket. Ráadásul most elindult a légúti fertőzések időszaka is, nehéz csupán a tünetek alapján kiszűrni a vírust.

A háziorvos szerint annak ellenére, hogy a kormány nem vezet be szigorításokat, az emberek hordhatják a maszkot, érdemes távolságot tartani tömegben.

Koronavírus: erősödik a negyedik hullám, emelkedik a fertőzöttek száma

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink