Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-16 11:19:00

Honvédelmi miniszter: ha szükséges, kötelező lehet a katonák védőoltása

A magyar honvédségen belül bármikor kötelezővé lehet tenni a védőoltást, hiszen ha valaki kivonja magát az úgynevezett hadrafoghatóság alól, azzal fegyelemsértést, bűncselekményt követ el – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Spirit Fm most debütáló Katonadolog című műsorában.

A miniszter azt mondta: jelenleg is vannak feladatok, vannak helyszínek, ahol kötelező a katonáknak az oltása, és már most is 99 százalékos az oltottság a honvédségnél. Benkő Tibor arról is beszélt, hogy a járványhelyzet miatt újra megjelentek a katonák a kórházakban, jelenleg 28 intézményben csaknem 100 katona vesz részt az oltási program segítésében.

A kecskeméti repülőnap bejutási nehézségeire Benkő Tibor a műsorban úgy reagált, hogy nem vitatja, hogy voltak nehézségek, de ez szerinte természetes, hiszen hatalmas tömeg mozdult meg – 120 ezren voltak. „Én nem vitatom azt, hogy szervezésbéli probléma is lehetett, meg hát olyan is, hogy ráérünk még elindulni”- mondta a miniszter.

Benkő Tibor hozzátette: az összmegítélés az volt, hogy egy frappáns rendezvényt szerveztek, ahol mindent megmutattak a magyar honvédségről, és jövőre okulnak majd az idei nehézségekből.

A miniszter a műsorban beszélt arról is, hogy az elmúlt években nőtt a honvédség elismertsége, és ma már érdemes katonának menni. Az önkéntes katonai szolgálat vonzó a fiatalok számára, ezt bizonyítja az is, hogy még meg sem volt hirdetve, hogy az önkéntes szolgálatért plusz pont jár a felvételin, már akkor megtelt a 400 fős keretet.

Benkő Tibor a műsorban emlékeztetett: október közepétől Magyarország veszi át a KFOR parancsnokságát, és beszélt a határ menti szolgálatról is.

A Spirit Fm Katonadolog című műsora minden csütörtökön jelentkezik 14 órakor. A honvédséget érintő legfontosabb kérdésekről számolnak be.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink