Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-16 12:39:00

Fürjes üzent Karácsonynak: itt van 3 javaslat a dugók csökkentésére

Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a szakértőket és a budapestieket meghallgatva néhány javaslattal állt elő a főpolgármester számára. Fürjes Balázs arra kéri Karácsony Gergelyt, legalább fontolja meg a javaslatot, és kössön kompromisszumot a budapestiekkel.

Fürjes üzent Karácsonynak: itt van 3 javaslat a dugók csökkentésére
Forrás: Reuters

Kérem Karácsony Gergelyt, kössön kompromisszumot a budapestiekkel, fogadjon el 3 javaslatot a dugók csökkentésére - kezdi Facebook bejegyzését az államtitkár.

Elsőként a felfestett biciklisávoknak legalább a "gigadugók" idejére vonatkozó megszüntetését javasolja: "legalább ideiglenesen vonja vissza a sáv- és járdalezárásokat!" - fogalmaz, majd hozzáteszi: "Közeleg a hideg és csapadékos idő, eleve sokkal kevesebben kerékpároznak a Nagykörúton".

Másodikként a villamosbarát jelzőlámpaprogram visszaállítása mellett teszi le a voksát: ez 350 000 villamossal utazó budapesti életét könnyítené meg - hangsúlyozta.

Harmadikként egy kifejezetten a Blaha Lujza térre vonatkozó javaslattal állt elő az államtitkár: "Itt rosszul lett beállítva a lámpa, a Népszínház utcából a körútra, jobbra a lámpánál kihajtókat gyakran blokkolja a körúti kocsisor, több zöldre sem tudnak kihajtani" - összegzi a problémát.

Fürjes nyomatékosan kéri Karácsony Gergelyt, ne csináljon ebből presztízskérdést, "a budapestiek érdekében fontolja meg a segítő szándékú javaslatokat".

atv.hu,

Ajánlom

További belföldi híreink