Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-15 11:48:00

Több középiskolában is szigorúbb óvintézkedések vannak érvényben, mint amit a hivatalos ajánlás előír

Egy fővárosi és több vidéki iskolában szigorúbb járványügyi szabályok vannak érvényben, mint amit a hivatalos ajánlás előír – derül ki a hvg.hu beszámolójából.

A budapesti IX. kerületi Leövey Klára Gimnáziumban az osztálytermeken kívül gyakorlatilag mindenhol maszkot kell hordani, a szülők pedig csak akkor léphetnek be az épületbe, ha felmutatták a védettségi igazolványukat.

A székesfehérvári Széchenyi István Műszaki Technikumban ugyancsak kötelező maszkot viselni az órák között, reggelente mérik a diákok testhőmérsékletét, az épületbelépéskor pedig kötelező a kézfertőtlenítés. De a szintén székesfehérvári Jáky József Technikumban is hasonlóak a szabályok.

Vannak iskolák, ahol a diákoknak és a tanároknak nem kell maszkot hordaniuk, viszont a szülők csak akkor vehetnek részt a szülői értekezleteken, ha maszkot viselnek. Egy debreceni intézményben például csak azoknak a dolgozóknak és szülőknek nem kell maszkot viselniük, akiknek van védettségi igazolványuk. Egy másik, ugyancsak debreceni iskolában, a Medgyessy Ferenc Gimnáziumba csak a diákokat és a tanárokat engedik be, a szülőktől telefonos és online ügyintézést kértek.

A Kásler Miklós által küldött hivatalos ajánlás szerint eközben a maszkviselés nem kötelező (de tiltani sem szabad), nem kell mérni a diákok testhőmérsékletét, és a padokat sem kell távolabb helyezni egymástól.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink