Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-15 15:31:00

Pest megyében is ingyenes tömegközlekedést javasol a 14 éven aluliaknak a Párbeszéd

A párt szerint a javaslattal összességében 120 ezer fiatalkorúnak válna ingyenessé az utazás, ami a kormánynak 1,7 milliárd forintjába kerülne.

Dorosz Dávid elnökségi tag sajtótájékoztatón emlékeztetett, a 14 évesnél fiatalabbak a fővárosi tömegközlekedési eszközökön már most ingyen utazhatnak. Az ellenzéki előválasztáson a Pest megyei 5. számú választókerületben induló politikus azt mondta, hogy Budapestet és az agglomerációt közös koncepció mentén, komplex módon kell fejleszteni. Hozzátette, programjának alapja, hogy az agglomerációban élők ugyanazokkal a lehetőségekkel rendelkezzenek, mint a fővárosiak.

A javaslattal összességében 120 ezer fiatalkorúnak válna ingyenessé az utazás, ami a kormánynak 1,7 milliárd forintjába kerülne - érvelt Dorosz Dávid.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője szerint az intézkedés több tízezer családnak és több mint százezer gyermeknek jelentene anyagi segítséget, megkönnyítené több millió ember közlekedését, miközben javítaná a főváros és az agglomeráció levegőminőségét is.

A képviselő bejelentette, hogy az indítványhoz, amelyet benyújtanak a parlamentnek, Karácsony Gergely főpolgármester és a főváros is csatlakozni fog.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője úgy fogalmazott: kevés olyan konkrét javaslatot tudna mondani, amely jobban szolgálná a modern közösségi közlekedést, továbbá a lakosság életkörülményeinek és a levegő minőségének javítását.

"Ha van egy csepp esze a kormánynak", akkor nem hagyja, hogy az ellenzék ezt az indítvány ismételgesse hosszú hónapokig a kampányban, hanem "már holnap dönt" - jelentette ki.

A BKV járműveket venne a régiek helyett, Vitézy szolgáltatás vásárlást javasol

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink