Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-15 18:40:00

Lagzi Lajcsit lesújtotta az ítélet - megszólalt a zenész ügyvédje

Két év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte szerdán a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost áramlopás miatt. A zenész feleségével 30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt illetve 16 millió forintnyi vizet használtak el úgy, hogy nem fizettek érte.

Galambos Lajost a szabadságvesztésen túl három évre a közügyektől is eltiltották, pénzbüntetést kapott, valamint a bíróság 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt. Az ügy másik vádlottját, Galambos Lajos feleségét, Boglárkát felmentette a bíróság. A mai tárgyaláson sem Lagzi Lajcsi, sem Boglárka nem vett részt.

Az ítélet nem jogerős, a másodfokú eljárás egy év múlva várható. Ügyvédje az ATV Híradójának azt mondta: Galambos Lajost lesújtotta az ítélet.

"Egyrészt azért, mert több esetben egy hierarchikus szervezet vezető szerepét betöltő bűnözőként állította be a vádhatóság mellett a bíróság, másrészről pedig azért, mert nyilvánvalóan egy ilyen hosszú eljárás után még mindig attól tartani, hogy bizonyos időszakig nyilván kedvezmények mellett is majdnem egy évig esetleg börtönbe kell vonulnia, ezt nem vette könnyen" - fogalmazott Fröhlich Krisztián.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink