Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-15 16:00:00

Dobrev: fel fogjuk szabadítani az államot a fideszes pártkatonák uralma alól

A DK miniszterelnök-jelöltje a ma a közigazgatásban dolgozók érdekszervezeteivel egyeztetett Gy. Németh Erzsébettel, a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettesével.

A tárgyaláson szó esett a közigazgatás és az igazságszolgáltatás politikai megszállásáról, a méltatlanul alacsony bérekről, a kormánnyal való párbeszéd és egyeztetés hiányáról, a sztrájkot ellehetetlenítő sztrájktörvényről, a hiányzó életpályamodellekről, és arról, hogy 2022 után milyen kormányzati döntésekre lesz szükség - áll a párt közleményében.

Dobrev Klára az egyeztetésen elmondta, kormányzásra készül, ehhez pedig alapvető változásokra lesz szükség a közigazgatásban: így fel fogja szabadítani az államot a fideszes pártkatonák uralma alól, hogy végre ne a lojalitás, hanem a szakmai rátermettség döntse el, ki mi lehet az államigazgatásban, emellett intézményről intézményre fogja felállítani azokat a kádereket, akik ma nem a magyar emberek, hanem Orbán Viktor érdekeit képviselik.

"Változást kell elérnünk abban, hogy ma az állam a legrosszabb munkáltató. Példát kell mutatnunk, hogy hogyan képzeljük el az ország működését. Kiszámítható és igazságos bérezéssel, a diplomás bárminimum emelésével, a sztrájktörvény helyreállításával, a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségével, és az ágazati kollektív szerződések rendszerének kiépítésével fogjuk ezt elérni" - fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára nyerte a vitát?

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink