Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-15 05:10:00

Wizzair: az európai digitális covid-igazolvány sokat segített az utazási kedv fenntartásában

Jövőre sem terveznek jegyáremelést bevezetni a Wizzair-nél, mivel a cég az elmúlt egy-másfél év abszolút győztese - mondta Radó András kommunikációs igazgató a Spirit Fm-en.

Radó András azt mondta, a társaság célja, hogy 500 repülőgépre bővüljön a flotta, és évente kétezer új embert szeretnének felvenni. Folyamatosan veszik át az új gépeket és 15%-kal több repülőgépük van, mint a járvány kezdetekor.

"A válságba viszonylag erős pénzügyi pozícióban léptünk bele, ez lehetővé tette, hogy a válság alatt is növekedjünk és ezt az ütemet fel tudjuk majd gyorsítani, hiszen bizonyos légitársaságok visszamondtak megrendeléseket"– mondta Radó András. A szakember szerint bizonyos helyeken beszűkültek a kapcaitások, és óriási verseny van azoknál a légitársaságoknál, ahol jegyeket árulnak.

Radó András cáfolta az Easyjet igazgatójának szavait, miszerint erős drágulás várható a szektorban. "A jegyárakat úgy tervezzük, hogy a jövőben is hasonlóan alacsony szinten lehet tartani" - mondta.

A kommunikációs igazgató szerint az európai digitális covid-igazolvány sokat segített az utazási kedv fenntartásában a nyaralások és a városlátogatások során is, hiszen ezzel szabadon lehet utazni Európán belül, és nem kell covid-tesztet végezni és karanténba kényszerülni az utasoknak.

Radó András azt mondta, a Wizzair légi személyzeténél kötelező az oltás, de ez nem jelent gondot, mert eddig is magas volt az átoltottság a személyzetnél. A gépeken 6 éves kor felett kötelező a maszkhasználat az utasoknak is. Radó András emlékeztetett: a repülés az egyik legbiztonságosabb utazási forma covid-szempontból, mert a tévhitekkel ellentétben a gépeken 20-szor cserélődik a levegő óránként.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink