Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-15 05:58:00

Napi szinten késnek el az iskolából a Polgárból Tiszaújvárosba járó diákok, mert nem férnek fel a buszokra

Napi szinten késnek el a Hajdú-Bihar megyei Polgárból Tiszaújvárosba járó diákok, mivel olyan sokan vannak, hogy a jelenleg közlekedő autóbuszokra nem férnek fel. Akik lemaradnak, csak egy órával később tudnak elindulni, ezzel pedig a középiskolások az első két óráról is lecsúsznak. Az ATV Híradó riportja.

Nem férnek fel a diákok a buszra, napi szinten késnek

 

Napi szinten késnek el a Hajdú-Bihar megyei Polgárból Tiszaújvárosba járó diákok, mivel olyan sokan vannak, hogy a jelenleg közlekedő autóbuszokra nem férnek fel. Azoknak, akik lemaradnak, egy órát kell várniuk a következő buszra, a tanárok azonban – a diákok elmondása szerint – nem igazán tolerálják mindezt.

A kisebb gyerekek szülei is változást sürgetnek.

A település DK-s polgármestere híradónknak azt mondta, hogy már tárgyalnak a volánnal. „Felvettük a kapcsolatot a tiszaújvárosi volántársasággal, és kértük, hogy a járatok sűrítésével segítsenek ezen a problémán” – fogalmazott Tóth József.

A polgármester elmondása szerint a cég nyitott a módosításra. A Volán fél nyolc előtt öt perccel szeretne egy pluszjáratot indítani, de már ezzel sem érnek be időben a gyerekek, ezért az indulási időpontról még tovább egyeztetnek a felek, de várhatóan rövid időn belül megszülethet a jó megoldás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink