Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-15 05:45:00

Folyamatos rendőri jelenlétet és az Örs vezér tér rendszeres takarítását ígéri a zuglói polgármester

Folyamatos rendőri jelenlétet és az Örs vezér tere rendszeres takarítását ígérte Zugló polgármestere. Horváth Csaba a híradónknak azt mondta: ugyan a sokak életét megkeserítő koldusbanda eltűnt a térről, a rendőri jelenlét a jövőben is folyamatos lesz. Szerinte az emberek biztonságérzete akkor javul, ha a közbiztonság és a köztisztaság kéz a kézben járnak. Az ATV Híradó riportja.

Egy női ruhás férfi, egy kölyökkutyával kolduló ember és egy jól szituáltnak tűnő férfi – ők annak az Örs vezér téri koldulóbandának a tagjai, akik hosszú idők óta rettegésbe tartották az arra járókat, és akik kiabálva és fenyegetőzve törtek be a Metropol szerkesztőségbe miután az újság rejtett kamerával leleplezte őket.

A rengeteg lakossági bejelentés után a környéken 24 órás rendőri felügyeletet rendeltek el. Azóta nem csak a banda, de a kéregetők is eltűntek.

A XIV. kerület MSZP-s polgármestere híradónknak azt mondta: a banda tevékenysége rávilágított arra, hogy noha a rendőrség 30 százalékos létszámhiánnyal küzd, a rendőri jelenlétnek továbbra is folyamatos kell lennie. Horváth Csaba szerint minimum két járőrpárra folyamatosan szükség van. De a biztonságérzetünket nemcsak a rendőrök, a tisztaság is erősíti – tette hozzá.

Budapesten 25 millió négyzetmétert takarítanak – erről már az FKF köztisztasági főigazgatója beszélt híradónknak. Szabóné Müller Tímea kiemelte: a legnagyobb terheltsége az aluljáróknak van. Az Örs vezér téri aluljárót az FKF eddig két heti rendszerességgel takarította. „Ezt a gyakoriságot részben főpolgármester úr iránymutatása alapján, részben polgármester úrral való együttműködés alapján heti rendszerességre módosítottuk” – árulta el híradónknak a köztisztasági főigazgató. Ezenkívül minden nap reggel hat és este 10 között két gép mossa majd fel az aluljárót, ahol naponta akár 160 ezer ember is megfordulhat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink