Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-14 16:29:00

Dobrev Klára kőkeményen üzent: ha Orbánék felveszik a hitelt, akkor ők fizessék vissza, ne a magyarok!

1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül a kormány – hívta fel a figyelmet az Államadósság Kezelő Központ tegnapi bejelentésére Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje keddi online sajtótájékoztatóján.

„A kormány nem is titkolja az újabb eladósodás okát, ezzel akarják pótolni azokat az uniós pénzeket, amiket az EU befagyasztott a magyar jogállamiság hiányosságai és a féktelen kormányzati korrupció miatt. EU-s pénz tehát azért nem jön, mert Orbán és kormánya lop, ezért devizahitelt vesz fel az ország, hogy továbbra is legyen miből lopni” – vélekedett Dobrev.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt figyelmeztette a miniszterelnököt, hogy „jól gondolja meg, hogy felveszi-e ezt a devizaalapú gigahitelt, és ha felveszi, akkor mire költ belőle”. „Mert ha felveszi és olyan közbeszerzéseket írt ki rá, amelyben a már jól ismert fideszes milliárdosok gazdagodnak, akkor azokat mi csalárd és érvénytelen szerződéseknek fogjuk tekinteni. Nem mi fogjuk visszafizetni, nem a magyarok fogják, és nem az ország, hanem azok, akikhez ezek a pénzek kerültek. Aki pedig azért adósítja el a hazáját, hogy tovább lophasson, az számoljon ennek minden következményével” – fogalmazott Dobrev.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink