Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-14 17:05:00

Brutális kegyetlenséggel agyonvertek egy nyugdíjast egy miskolci kondiparkban

Emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az ellen a 27 éves férfi ellen, aki látszólag minden ok nélkül úgy megvert egy nyugdíjast a miskolci kondiparkban, hogy már nem lehetett megmenteni az életét – írta meg az Origo.

A vádirat szerint tavaly egy fiatal férfi egy miskolci kondiparkban töltött egy októberi délelőttöt, mely folyamán beszélgetni kezdett a számára ismeretlen 72 éves férfival, aki rendszeresen a parkban edzett, ezért – a korához képest – jó fizikai és szellemi állapotban volt.

A beszélgetés során azonban a fiatal férfi egyre indulatosabbá vált, majd látszólag minden különösebb ok nélkül megverte a nyugdíjast: először többször ököllel arcon ütötte, aztán tovább ütötte a fejét, amitől az idős férfi a földre zuhant. Ezek után rátaposott a nyugdíjas arcára, de olyan erővel, hogy a cipője talpmintázata felismerhető nyomokat hagyott.

Az áldozat ekkor már elvesztette az eszméletét. Amikor a támadó ezt észrevette, egyszerűen elsétált. A közelben tartózkodók hívtak mentőt, amikor észre vették a földön fekvő embert, aki a darabos orrcsonttöréssel is járó sérülései következményeként gyulladásos, szeptikus állapotba került és a kórházban meghalt.

A nyomozók szerint a nyolc napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes sérülések elszenvedése és a halála között közvetett ok-okozati összefüggés áll fenn, ezért az ügyészek a letartóztatás alatt álló, büntetett előéletű fiatallal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak a korábbi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásával.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink