Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-13 17:58:00

Kötelező maszkviselés, hőmérőzés, védettséghez kötött rendezvények: több egyetemen is szigorítanak az óvintézkedéseken

Kötelezővé tették a maszk viselését a pécsi egyetem zárt tereinek jó részén. Ugyanilyen intézkedések vannak érvényben az ELTE-n. A műszaki egyetemen viszont a maszk nem kötelező. Közben Letenyén több osztályban is online-oktatást rendeltek el, mert az egyik tanár koronavírusos volt. Az elmúlt három nap során összesen 873 új fertőzöttet igazoltak az országban, 12 beteg pedig meghalt a hétvégén. Az ATV Híradó riportja.

A Pécsi Tudományegyetem egyes épületeiben is kötelező a maszkviselés

 

Egyetemi óvintézkedések

A pécsi egyetemen azt követően, hogy az egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók számára kötelezővé tették a védőoltást, most elrendelték a zárt terek jó részében a maszkviselést.

Koltai Arnold, a Pécsi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke híradónknak elmondta: zárt terekben történő ügyintézés, a zárt terekben tartott ülések, előadások, szemináriumok során kötelező a műtős maszk viselése. A közösségi terekben, kollégiumokban pedig erősen javasolt.

A döntést mindenki elfogadja, még ha nem is örülnek neki.

A Pécsi egyetemhez hasonló maszkiviselési kötelezettséget írtak elő az Eötvös Loránd Tudományegyetemen is, a Corvinuson pedig testhőmérsékletet mérnek belépéskor. A műszaki egyetemen egyelőre nem kötelező a maszk, de a rendezvényeken csak oltottak vehetnek részt.

Covidos tanár

Általános iskolákra még nem írtak elő egységes szabályokat, de az országban több helyen, így például a letenyei iskolában is korlátozni kellett a diákok jelenlétét, mert a tanár covidos volt. A polgármester, Farkas Szilárd híradónknak elmondta: összesen három osztály (4/a, 5/a és 6/a) került járványügyi megfigyelés alá.

A letenyei diákok ezen a héten nem mennek iskolába online oktatást rendeltek el részükre. Ha nem jelentkeznek tünetek, akkor egy hét múlva visszetérhetnek a padokba. Szakszervezeti információk szerint az országban több helyen is hasonló intézkedéseket kellett bevezetni. Pilisborosjenőn kettő, míg az egyik csepeli iskolában egy osztálynak tartanak a héten online órákat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink