Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-12 05:56:00

Iskolaőrök élesztették újra a tanárnőt Komlón

Iskolaőrök mentettek meg egy pedagógust Komlón. A tanár rosszul lett, összeesett, az őrök a közelében levők segélykiáltásaira figyeltek fel, majd megkezdték- az akkor már életjeleket nem mutató - pedagógus újraélesztését. A tanárnőt sikerült életben tartaniuk, a mentők kórházba vitték. Az ATV Híradó riportja.

A komlói iskolában dolgozó tanárnő a földszinten rosszul lett és eszméletét elveszítve összeesett. A segélykiáltásokat az emeleten tartózkodó iskolaőrök hallották meg. Egyikük azonnal odasietett, látta, hogy nagy baj van. Weisz Viktor, iskolaőr elmondta: „felkiáltottam, hogy valaki azonnal hívja a mentőket és elkezdtem az újraélesztést alkalmazni. Ekkor iskolaőrtársam már hívta a mentőszolgálatot, és a kihangosítón keresztül kapott instrukciókat követve megkezdtük, igazából folytattuk az újraélesztést. Később megérkezett az intézmény, az iskola ápolónője és az ő segítségével a mentők kiérkezéséig a szívmasszázst alkalmaztuk.”

Az iskolaőrök a rendőrökhöz hasonló egészségügyi, elsősegélynyújtó képzésben részesülnek. Ez az eset is azt mutatja, hogy ennek van értelme, hiszen sikerült egy ember életét megmenteni. Popovics Deján, a Baranya megyei RFK szóvivője elmondta: „az iskolaőr kolléga magabiztosan tudta alkalmazni az elsősegélynyújtási ismereteit, újra tudta éleszteni a pedagógusnőt, aki ájultan feküdt az iskola folyosóján, így a mentők kiérkezéséig tudták alkalmazni a tanultakat, majd a mentők átvették az intézkedést és stabil állapotban kórházba szállították a hölgyet.”

A tanárnőt a mentők a komlói kórházba vitték. Állapotáról ennél többet egyelőre nem sikerült megtudni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink