Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-10 17:54:00

Fordulat: megvonta a támogatást az MSZP-Párbeszéd debreceni jelöltjétől

„Ennek a döntésnek valódi indokát nem ismerem, megalapozottságát pedig nem kívánom minősíteni” – írta Fábián István, aki szerint így a parlamenti előválasztáson való indulása okafogyottá vált.

„A kiadott közlemény szerint a legtámogatottabb, legrátermettebb jelöltek kívánják támogatni. Azt gondolom ez rendben van, már ha tudják valahonnan, hogy ki is az” – írja a korábbi támogatott jelölt Facebook-bejegyzésében, melyben tudatja, hogy a mai napon közölték vele, hogy a Párbeszéd-MSZP úgy döntött, megvonja tőle és még néhány másik jelölttől a támogatását.

A posztban a sérelmét is kifejezi a két párt indokolásának egy mondata miatt. Eszerint „az előválasztás sikeressége ezért nagyban függ attól, hogy az adott körzetben induló jelöltek mennyire hitelesek.” A volt jelölt úgy fogalmaz: lehetséges, hogy a döntéshozók „fogalomzavarban szenvednek, mert nem tudják, hogy a 'hiteles' nem a 'legtámogatottabb' és a 'legrátermettebb' szinonímája.”

A támogatás megvonása azért is meglepő, mert korábban a Párbeszéd honlapján megjelent jellemzésekben Karácsony Gergely Fábián Istvánról azt írta: vele „egy független és hiteles szaktekintéllyel garantáljuk, hogy az oktatásban, a kutatásban és az innovációban mindenki a politikától függetlenül dolgozhasson, csak a szakmai szempontok számítsanak.”

Szabó Tímea, a párt társelnöke pedig úgy nyilatkozott: „Debrecen komoly vezetőt és szaktekintélyt érdemel képviselőként, éppen olyat, amilyen Fábián István.”

Az MSZP-Párbeszéd is támogatja Szél Bernadettet

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink