Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-10 05:58:00

A Debreceni, a Pécsi és a Miskolci Egyetem egészségügyi karán is kötelezővé tették az oltást

Nem kezdheti meg a tanévet az a hallgató a Semmelweis Egyetemen, aki nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást. A Debreceni, a Pécsi és a Miskolci Egyetem is bevezette ezt az intézkedést. A többi karon nem kötelező a maszkhasználat és az oltás. Közben gyorsít a járvány: az elmúlt huszonnégy órában 345 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 3 beteg. Az ATV Híradó riportja.

Több egyetem egészségügyi karán kötelező a két védőoltás

Kötelező a koronavírus elleni védőoltás a Debreceni Egyetem egészségügyi karán. Bartha Elek, az intézmény oktatási rektorhelyettese híradónknak azt mondta: mindazok a magyar és külföldi hallgatók, akik egészségügyi vagy szociális intézménybe lépnek be a tanulmányi kötelezettségek teljesítése okán, azok számára kötelező az oltakozás.

Pécsen szintén kötelező az oltás az egészségügyi és szociális területen tanulók számára. Fedeles Tamás, az intézmény rektorhelyettese híradónknak elárulta: azoknak a hallgatóknak, akik szeptember elsején még nincsenek beoltva, az egyetem biztosítja a soron kívüli oltást.

A Miskolci Egyetemen egészségügyi karán is előírás az oltás, ahogy a Semmelweis Egyetemen is kötelezővé tették. Hermann Péter, az egyetem oktatási rektorhelyettese híradónknak nyilatkozva hangsúlyozta: az egészségügyben résztvevők veszélyt jelenthetnek a páciensekre, ezért mindenképpen szükséges a beoltásuk. Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkomrányzat elnöke pedig úgy véli, egy ilyen nívós orvosi egyetem hallgatójaként kötelességük példát mutatni.

Hozzátette: közel száz százalékos az átoltottság a hallgatók körében. Azoknál, akik valamilyen megalapozott egészségügyi ok miatt nem vehetik fel az oltást, ötnaponta térítésmentesen antigéntesztet végeznek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink