Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-09 11:48:00

Veszélyes buszokat és trolikat talált a BKV-nál a Fővárosi Kormányhivatal

Négy BKV-telephelyen tartottak ellenőrzést a hét elején. A 46 vizsgált jármű 40 százaléka alkalmatlannak bizonyult a közlekedésre – írja közleményében a Fővárosi Kormányhivatal. Kitérnek arra is, hogy a nem megfelelően működő fékberendezés, a futómű és a kormányberendezés hibája miatt a kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta 13 autóbusz és 5 trolibusz közúti közlekedésben való részvételét.

A BKV Zrt. járműveinek műszaki állapotát mérte fel négy telephelyen Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedésfelügyeleti Főosztálya szeptember 6-án és 7-én. A szakemberek összesen 46 járművet ellenőriztek, ebből 18 bizonyult közúti közlekedésre alkalmatlannak; 13 autóbusz és 5 trolibusz. Ez azt jelenti, hogy a fővárosi önkormányzat tömegközlekedési vállalatánál az ellenőrzés alá vont járművek 40 százaléka volt alkalmatlan, nem egy esetben kifejezetten veszélyes a közúti közlekedésre – írják az MTI-hez eljuttatott közleményben.  

A kormányhivatal azonnali hatállyal megtiltotta az említett buszok és trolik közlekedésben való részvételét, többek között olyan veszélyes hibák miatt, mint a fékberendezés hatástalan állapota, a futómű vagy a kormányberendezés nem megfelelő működése. Ezek mellett környezetszennyező működésre (pl. olajszivárgás) is fény derült és előfordult, hogy egy járműnél több súlyos műszaki problémát is felfedeztek az ellenőrök. A vizsgálatot követően a hatóság a közlekedők biztonsága érdekében elrendelte a járművek javítását és műszaki felülvizsgálatát. Az előírások szakszerű végrehajtását újra ellenőrzik majd a Fővárosi Kormányhivatal munkatársai.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink