Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-05 15:01:00

Vita az ellenzéki pártok között Karácsonyék tájékoztató kampányáról

Meglehetősen éles vita alakult ki az ellenzéki pártok által rendezett előválasztást koordináló Országos Előválasztási Bizottság legutóbbi ülésén a Fővárosi Önkormányzat úgynevezett tájékoztató kampányáról – tudta meg az atv.hu több forrásból. Határozat végül nem született, mivel a hat ellenzéki pártból csak három szerint jelenthet a tájékoztató kampány közpénzből finanszírozott beavatkozást az előválasztási folyamatba.

A kampányt, amely az elmúlt időszak budapesti fejlesztéseiről szól, több, az előválasztáson részt vevő párt úgy értékelte, hogy a fővárosi önkormányzat közpénzből segíti Karácsony Gergely előválasztási kampányát. A kampány telefonos része már elindult, itt Karácsony Gergely hangján tájékoztatják a budapestieket az elmúlt időszak fővárosi történéseiről.

Az ellenzéki pártok vitájában a főpolgármester miniszterelnök-jelölti ambícióit támogató pártok azzal érveltek, hogy az önkormányzat a városvezetéssel szembeni, szerintük lejárató fideszes kampányra válaszul kezdte el a tájékoztató kampányt, amellyel az elmúlt közel két év szerintük elért eredményeiről informálnák a budapestieket.

Ezt azonban a DK, a Jobbik és a Momentum OEVB-delegáltjai úgy értékelték, hogy a közpénzből finanszírozott tájékoztató kampány beavatkozást jelenthet az előválasztási folyamatba, ezért ez a három párt azt javasolta, hogy az OEVB kérjen tájékoztatást a főváros vezetésétől a kampányról, ám az MSZP, a Párbeszéd és az LMP delegáltjai nem értettek ezzel egyet.

Lapunk az ügyben megkereste Molnár Zsolt MSZP-pártigazgatót, aki maga nem vett részt az ülésen, de a vita tényét megerősítette. Szabó Gábor jobbikos delegált az ellenzéki pártok között született megállapodásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni az ügyről.

Volt olyan forrásunk, aki szerint az ülésen az MSZP kifogásolta, hogy a DK szerintük a többi miniszterelnökjelöltet lejárató Facebook-hirdetést tett közzé, ám ez utóbbi értesülést más informátorunk cáfolta.

Előválsztás: Hétfőn zárul az ajánlásgyűjtés

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink