Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-05 09:38:00

Kiderült, mekkora a költségvetése az ellenzék Előválasztásának

Az Országos Előválasztási Bizottság összeállította Magyarország első országos előválasztásának költségvetését: 130 millió forintban határozták meg.

„Mivel az ellenzéki pártok elsősorban a jövő évi általános választásokra készülnek, ezért a lehető legalacsonyabb áron a lehető legnagyobb választási részvételt biztosító lebonyolítást tartották szem előtt a költségvetés tervezésekor” – áll az előválasztásban részt vevő hat párt közös sajtóközleményében.

Mint írják, az előválasztáson közel 800 településen lehet majd személyesen szavazni, és az aHanggal létrejött együttműködésnek köszönhetően a világ bármely pontjáról online is. A választást kizárólag önkéntes munkaerővel bonyolítják le a pártok, az eszközök zömét pedig a pártok saját eszköztárukból biztosítják.

A költségekről azt állítják: a nagyjából 2.500 szavazási sátornap lebonyolításához többek között 400 sátrat, 800 tabletet, 500 asztalt, 1.200 széket és több millió szavazólapot kellett beszerezni.

A közlemény kiemeli azt is, hogy a jelenleg rendelkezésre álló összeg az adománygyűjtés sikerétől függően növekedhet. A költségvetést a pártok hasonló arányban biztosítják, mely kiegészül azzal az 1,7 millió forinttal, amit az előválasztás megvalósítására adományoztak eddig.

Finisben az előválasztási ajánlásgyűjtés

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink