Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-31 14:12:00

Dobrev Klára ígéretet tett a pedagógusoknak: sokat fogják látni egymást

A miniszterelnök-jelölt a tanárok és pedagógusok éredekképviselőivel találkozott, ahol közölte: ha ő lesz a miniszterelnök, akkor sok ilyen egyeztetésük lesz a jövőben, „hiszen a jó kormányzás nulladik lépése, hogy egy döntés előtt mindig meghallgatjuk az érintetteket is.”

A DK miniszterelnök-jelöltje és Arató Gergely, a párt oktatáspolitikusa, országgyűlési képviselőjelöltje a Pedagusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség vezetőivel tárgyalt.

Dobrev Klára azt ígérte, a pedagógusoknak visszaadják az elmaradt béremeléseket egy ötéves béremelési program keretében, és a vetítési alapot újra a mindenkori minimálbérhez kötik – tájékoztatott sajtóközleményében a DK.

Ezen kívül visszaállítják az egységes közalkalmazotti védelmet minden oktatásban dolgozó számára, és meghatározzák a pedagógusok kötelező óraszámát a Közoktatási törvény szabályainak megfelelően. A kötelező óraszám felett ellátott tanórák, foglalkozási órák túlóraként kerülnek kifizetésre – írják.

Felül fogják vizsgálni még a pedagógusok előmeneteli rendszerét is, és a jelenlegi, „alkalmatlan minősítési és tanfelügyeleti rendszert” megszünteik.

Dobrev Klára úgy foglalta össze: „arra készül, hogy sikeressé tegyük a fiainkat és lányainkat, amihez sikeres közoktatás, elégedett és megfelelő munkakörülmények között dolgozó tanárok, pedagógusok kellenek.”

Pedagógusok ezrei hiányoznak az oktatásból!

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink