Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-17 13:51:00

Szakszervezet: veszélyes a tanévnyitás tesztelés nélkül

Szabó Zsuzsa a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában azt mondta, dühösek és elkeseredettek a tanárok, mert - ahogy fogalmazott - teljes kilátástalanság jellemzi a tanév indítását.

A Pedagógus Szakszerevet elnöke azt mondja, eddig nem volt tapasztalatuk, de mostanra már van arról, hogy milyen egy tanévnyitás covid helyzetben. "Amikor a nyaralásból hazaérkeznek a családok, diákok, és bevonulnak azzal a lendülettel az oktatási intézménybe a gyerekek, akkor szépen be is cipelik azokat a fertőzéseket, amelyektől gyakorlatilag az egész tanévben féltünk." - mondta Szabó Zsuzsa, aki a legnagyobb problémának azt tartja, hogy nem látnak intézkedéseket a megelőzésre.

A szakember szerint a zsúfolt tantermekben komoly a fertőzésveszély, és bár a tanárok átoltottsága 90 százalék feletti, mindenképpen szűrni kellene a pedagógusokat és a diákokat is, mielőtt elkezdődik az oktatás.

A Pedagógus Szakszervezet nem támogatja az online oktatást, mert szerintük a gyerekek nem haladtak rendesen. Szabó Zsuzsa azt mondta, fel kell mérni, hol tartanak a gyerekek, akik lemaradtak, azokat fel kell zárkóztatni. Szerinte a gyerekek mentális állapotot is szűrni kellene, hiszen hosszú ideig nem voltak közösségben, és sokaknak halt meg hozzátartozója, akár tanára.

A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

atv.hu

Baloldali slágertéma a pedagógushiány?

 

Ajánlom

További belföldi híreink