Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-09 16:00:00

Kemény Dénes: a győzelem rossz tanácsadó tud lenni, vereség után könnyebb a csapatba lelket önteni

Mind a női, mind a férfi vízilabda csapat bronzérmet szerzett a tokiói olimpián. Az eredmények értékelése során Kemény Dénes elmondta, nem lepődött meg azon, hogy a férfi csapat nem jutott tovább a döntőben, mivel szerinte a negyeddöntőt követően egy olyan nyugalom volt a csapaton, ami nem használt a görögökkel szembeni mérközésen.

A görögökkel szembeni vereség hatására vártam a dühöt a csapatban, amivel az egyébként nagyon jó spanyol csapattal szemben lényegesen jobban játszottunk - mondta az ATV Startban Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Bronzérmet szerzett Tokióban a magyar férfi vízilabda-válogatott

 

Amikor a nyolc csapat nekifog a negyeddöntőnek, a három egymást követő meccsnapon csak egy csapat nyer, az lesz az aranyérmes. Ennek viszont nagyon nehéz a lelki oldalát kezelni, mert nyilván a negyeddöntőre mindenki annak a feszültségével megy be, hogy győzni kell. Akiknek sikerül, az adhat egy rejtett egy megelégedettséget, ami rossz tanácsadó az elődöntőre - magyarázta a volt szövetségi kapitány.

Kemény Dénes arról is  beszélt, hogy az igazán eredményes csapatok 48 óránként meg tudják találni azt a belső tüzet, azt a pozitív feszültséget, amit szükséges ahhoz, hogy mind a háromszor nyerjenek. Ez most egyedül a szerbeknek sikerült.

Vereség után könnyebb a csapatba lelket önteni, mert van egy belső elkeseredettség, aminek hatására a feszültség felmegy a játékosokban. Kemény hosszabb távon azt látja megoldandónak, hogy a győzelem után hogyan lehet lelkesíteni a csapatot.​

"Játékos kell a sapka alá. Ezt a negyeddöntőben és a bronzmeccsen is láttuk" - mondta Kemény, aki szerint meg kell tölteni tartalommal azt, amit az edző elvár, hozzá kell tenni az egyéni extrát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink