Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-09 06:23:00

Itt a lista: összesen több mint kétmilliárd forintnyi jutalmat kapnak a magyar olimpikonok

Az 1996-os atlantai ötkarikás játékok óta most szerezte a legtöbb dobogós helyezést a magyar csapat: idén 20 medál volt a termés. A legjobban a kajak-kenusaink, úszóink, vívóink és birkózóink szerepeltek.

Mint a Blikk megírta, a magyar kormány az olimpiai versenyszámok első nyolc helyezettjét megemelt pénzjutalomban részesíti, az első 50, a második 35,7, a harmadik 28,5, de még a nyolcadik is 2,8 millió forinttal gazdagodik.

A lap szerint a legnagyobb összeget, 107,2 milliót Csipes Tamara kapja, aki a női kajaknégyes tagjaként címet védett, egyesben ezüstérmet szerzett, de párosban is volt egy negyedik helye. Összesen 2,39 milliárd forint jutalommal számolhatnak a legsikeresebb olimpikonjaink.

Az összegen nagyot dob, hogy a bronzérmet szerző női és férfivízilabda-válogatott tagjai és a hetedik női kézisek is teljes jutalmat kapnak, nem pedig töredéket, mint a korábbi viadalokon - teszi hozzá a Blikk.

Ezek az olimpikonok kanak jutalmat:

- 107,2 millió forint – Csipes Tamara (kajak)

- 100 – Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás)

- 78,5 – Szilágyi Áron (vívás) és Bodonyi Dóra (kajak)

- 71,5 – Kopasz Bálint (kajak)

- 55,7 – Tótka Sándor (kajak)

- 50 – Lőrincz Tamás (birkózás), Kárász Anna (kajak)

- 35,7 – Lőrincz Viktor (birkózás), Varga Ádám (kajak), Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás), Berecz Zsombor (vitorlázás), Siklósi Gergely (vívás)

- 28,5 – Tóth Krisztián (cselgáncs), Hárspataki Gábor (karate), Kovács Sarolta (öttusa), Gémesi Csanád (vívás), Szatmári András (vívás), Decsi Tamás (vívás), férfi és női vízilabda-válogatott

- 27,2 – Nádas Bence (kajak), Csizmadia Kolos (kajak), Kapás Bolgárka (úszás)

- 24,3 – Márton Anna (vívás)

- 21,5 – Medveczky Erika (kajak), Vas Kata Blanka (hegyikerékpár), Olasz Anna (nyílt vízi úszás), Kenderesi Tamás (úszás), Verrasztó Dávid (úszás)

- 20 – Hosszú Katinka (úszás), Péni István (sportlövészet)

- 17,1 – Németh Nándor (úszás)

- 14,3 – Szőke Alex (birkózás), Muszukajev Iszmail (birkózás), Pupp Réka (cselgáncs), Takács Kincső (kenu), Balla Virág (kenu), Salim Omar (tekvándo), Szabó Szebasztián (úszás), Bohus Richárd (úszás), Telegdy Ádám (úszás)

- 11,4 – Lucz Dóra (kajak), Marosi Ádám (öttusa), Mihályvári-Farkas Viktória (úszás)

- 5,7 – Béke Kornél (kajak), Mészáros Eszter (sportlövészet), Nagy Péter (súlyemelés), Bicsák Bence (triatlon), Cseh László (úszás), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Veres Laura (úszás), Késely Ajna (úszás), Verrasztó Evelyn (úszás), Kreiss Fanni (vívás), Mohamed Aida (vívás), Kondricz Kata (vívás), Pásztor Flóra (vívás) és a női kézilabda-válogatott

- 2,8 – Katona Renáta (vívás), Pusztai Liza (vívás), Battai Sugár Katinka (vívás)

Véget ért a tokiói olimpia, 1996 óta nem volt ilyen sikeres Magyarország

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink