Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-05 17:59:00

Kijött az új adóslista: Bíró Ica sok pénzzel tartozik

Egy év alatt több mint nyolc százalékkal, 1 millió 246 ezerre nőtt a NAV-val szemben hátralékot felhalmozók száma, az egykori fitneszkirálynő Bíró Ica – idézi a NAV által most nyilvánosságra hozott adóslistát az Indirekt.

Az összes megállapított adóhiány 16,4 milliárd forint, míg az adósokkal szemben kiszabott bírság és késedelmi pótlék 20,2 milliárd forintot tesz ki - írják. A második negyedéves adóslitán 43 magánszemélynél és 30 gazdasági vagy egyéb szervezetnél – állapítottak meg nagy összegű, azaz az előbbieknél 10 milliónál, utóbbiaknál 100 milliónál nagyobb adóhiányt.

A most nyilvánosságra hozott adóslista élén – a cégeket megelőzve – egy magánszemély áll 5,2 milliárd forinttal, amelyből a megállapított adóhiány 1,7 milliárd, a bírság 3,5 milliárd forint. A NAV közzétette a huzamosabb ideje jelentős adótartozással rendelkezők listáit is. Jelenleg – a június 30-i állapot szerint – 2761 magánszemélyt tartanak nyilván 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással, közülük 720 adózó egyéni vállalkozóként szerepel a listán, illetve van 27 személy, akik lakcím nélküliek – írja az Indirekt a napi.hu összesítésére hivatkozva.

A listán ismert neveket is fel lehet fedezni. Igaz, hogy most már Dobrainé Marcsika, a 12 milliárdos károkozással vádolt karcagi „álbróker” neve nincs nyilvántartva, de a lánya, Dobrai Erika igen, ahogy Bíró Ica is.

Továbbá fellelhető a listán a Costa Coffee üzleteket működtető L-Coffee Kft., vagy a Gattyán György közvetett érdekeltségébe tartozó, egykor többmilliárdos forgalmat bonyolító DoclerWeb Informatikai Kft. is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink