Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-03 13:06:00

Századvég: Többen utasítják el Karácsony Gergelyt, mint a baloldali összefogást

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 54 százaléka van kedvezőtlen véleményen a baloldali együttműködésről, Karácsony Gergelyt pedig 57 százalék utasítja el.

A kutatás eredményéről beszámolva a Századvég megjegyzi: „kiindulópontként rögzíteni kell, hogy a választók bizalmatlanul viszonyulnak a balliberális összefogáshoz” – idézi a közleményt az MTI.

A Századvég szerint a jelenség hátterében feltételezhetően az áll, hogy Karácsony Gergely városvezetői teljesítménye nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért a válaszadók többsége kedvezőtlen véleményt alakított ki róla

– írják.

Mint fogalmaztak: Karácsony nem teljesítette a 2019-es önkormányzati választások kampányában tett ígéreteit – többek között a tömegközlekedés ingyenessé tétele a 14 év alattiaknak körében, az időseknek és a rászoruló családoknak nyújtandó fűtéstámogatást, továbbá a hármas metró klimatizálását. Illetve hozzáteszik, hogy  rendszeressé váltak a forgalmi dugók és útlezárások Budapesten, és szerintük a „a nyelvvizsgabotrány” is szerepet játszhatott Karácsony Gergely népszerűségének csökkenésében.

„Ezenfelül azt sem szabad elfelejteni, hogy a jelenlegi főpolgármester a 2018-as országgyűlési választáson már kudarcot vallott miniszterelnök-jelöltként, így a 2022-es győzelmi esélyeiben a baloldali választók okkal kételkedhetnek” – írták.

A kutatás 1000 felnőtt telefonos megkérdezésével készült júliusban.

Lattmann: adminisztratív okokból nem lesz semmi Karácsony népszavazási kezdeményezéséről

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink