Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-03 12:57:00

Benkő László fia: „Nem hagyom magam, ha nem lesz ennek vége, pert indítok a bíróságon”

A tavaly elhunyt Benkő László fia, Balázs korábban apjával együtt vezette a budapesti Fészek Kulturális Központot. Mint mondja, már akkor is gyakran előfordult, hogy razziát tartott náluk a rendőrség, szerinte indokolatlanul.

„Biztos vagyok benne, ha apa ezt fentről nézi, felháborítónak tartja, ami zajlik. Szegényt korábban is nagyon megviselte, ami történt, akkor már ott tartott, hogy külföldre költözik, elmegy az országból, mert elege lett abból, hogy ellehetetlenítik a közös küldetésünket, a kultúra terjesztését. Drogot vagy más tiltott szert nálunk sosem találtak, nem fogyasztottuk, nem kereskedünk vele, a saját életkörnyezetünkben előforduló problémák miatt elhatárolódunk tőle” – közölte Benkő Balázs a Blikkel.

A zenész fia a lapnak azt mesélte: a legutóbbi rajtaütés idején ő éppen a Balatonon volt, így alkalmazottaitól kellett megtudnia a történteket: egy hatfős születésnapi bulit tartottak a Fészekben, amikor mintegy negyven egyenruhás rontott rájuk – állítja.

„A vendégeken kívül a két éjszakás alkalmazott volt a klubban, illetve aki a hajnali műszakot vitte. Nem hangoskodtak, nem őrjöngtek, mégis, úgy mesélik, negyven egyenruhás rontott be az ajtón. Nem volt házkutatási parancsuk, valamint azt sem árulták el, miért érkeztek. Olyan dolgokba kötöttek bele, hogy hol van a vásárlók könyve, illetve, hogy miért nem nyílik a vészkijárat ajtaja. Nem értették, hogy a kiépített tűzvédelmi rendszer miatt automata. Droggyorstesztet végeztek a vendégeken és az alkalmazottakon, mindenkinek többször is vizeletmintát kellett adni, amelyből lett pozitív is. Én biztos vagyok benne, hogy egyetlen alkalmazottam sem fogyasztott kábítószert, arra viszont nem tudok garanciát vállalni, hogy a vendégek mit csinálnak, mielőtt bejönnek hozzánk” – fogalmazott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságot is megkereste a lap, akik elárulták: intézkedésük során hat embert állítottak elő.

„Többször megkerestem a rendőrkapitányt, írtam neki levelet. Magyarázatot akartam arra, miért volt szükség a lerohanásunkra, hogy tíz ember ellenőrzéséhez miért jönnek ki negyvenen, de nem kaptam választ. Emlékszem, korábban is kerestük, még édesapám is írt neki, hogy a támadások helyett inkább működjünk együtt, mert láttuk, hogy a drogprevenció kérdésében dolgozhatnánk együtt, de soha nem jött válasz. Úgy látjuk, a hatóság csak ezt a módot ismeri – sóhajtott Benkő. – Mi egy kulturális centert üzemeltetünk, sokszínű programoknak adunk helyet, itt volt a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas apám lemezbemutatója is, nem drogtanyát üzemeltetünk. Nem hagyom magam, ha nem lesz ennek vége, pert indítok a bíróságon. Teljesen egyértelmű, hogy mire megy ki a játék: valakinek kell a hely, és így próbálják meg elvenni, ezért szálltak ránk, de nem hagyom! Nem futamodom meg!” – jelentette ki az Omega billentyűsének fia.

Eltemették Benkő Lászlót

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink