Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-03 06:07:00

Olimpia: arany-, ezüst- és bronzérmet is nyertek a magyar kajakosok

Kopasz Bálint és Varga Ádám az 1000 méteres kajak egyes első két helyét, Kozák Danuta és Bodonyi Dóra pedig a kajak kettes 500 méteres számában szerzett bronzérmet.

Olimpia: arany-, ezüst- és bronzérmet is nyertek a magyar kajakosok
Forrás: MTI

Férfi K1 1000 méter számban a magyarok legutóbb az 1968-as mexikóvárosi játékokon örülhettek győzelemnek Hesz Mihály révén, de érmet is 1976-ban szereztek legutóbb, akkor Csapó Géza második lett – írja az MTI.

Olimpián mindeddig utoljára 1996-ban, Atlantában fordult elő, hogy egy versenyszámban két magyar is dobogóra állt, akkor 200 méteres mellúszásban Rózsa Norbert, Güttler Károly volt a sorrend az első két helyen.

Kajak-kenuban most először indulhat egy nemzetből két egység is az adott számban, s a magyarok ezt remekül kihasználták.

A Kozák Danuta, Bodonyi Dóra duó bronzérmet nyert K-2 500 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyar egysége, Csipes Tamara és Medveczky Erika negyedikként ért célba.

Az ötszörös ötkarikás bajnok, 34 éves Kozák ebben a számban címvédőként indult a japán fővárosban, az öt arany és egy ezüst után a mostani az első olimpiai bronzérme.

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok, sporttörténelmet írt

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink