Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-03 19:33:00

A TEK-et is meghallgatná az ellenzék a Pegasus-ügyben

A honvédelmi és rendészeti bizottság ellenzéki képviselői is meghallgatnák Pintér Sándort, a Pegasus-ügyben, miután néhány nappal ezelőtt a nemzetbiztonsági bizottság ülése határozatképtelen volt, így a belügyminiszternek ott nem kellett válaszolnia. Az ellenzék szerint az utóbbi években a Terrorelhárítási Központ többször kérte, hogy aktuális beszerzéseik nemzetbiztonsági okokból mentesüljenek a közbeszerzési törvény hatálya alól. A képviselők ezért a TEK főigazgatóját is meghívták a meghallgatásra.

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti bizottságának három ellenzéki tagja, Vadai Ágnes (DK), Lukács László (Jobbik) és Harangozó Tamás (MSZP) most egy újabb ülést kezdeményezett azért, hogy meghallgassák a belügyminisztert.

„Mi most arra teszünk kísérletet, miután az elmúlt hetekben arról igen sokszor beszéltek a kormányzati tisztségviselők, hogy minden rendben van a polgári titkosszolgálatok esetében, tehát még az is feltételezhető, hogy nem polgári titkosszolgálat vásárolta meg ezt a kémszoftvert, hogy megnézzük azt, hogy van e más olyan, a mi bizottságunk hatáskörébe tartozó szál, amelyik megvásárolta ezt a kémszoftvert és alkalmazta” – nyilatkozta Vadai Ágnes.

A DK alelnöke hozzátette: Az ülésen Hajdu Jánost, a Terrorelhárítási Központ főigazgatóját is meghallgatnák, mivel a TEK alkalmazhat titkos információgyűjtést.

atv.hu

Újabb négy név került elő a Pegasus-ügyben

 

Ajánlom

További belföldi híreink