Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-02 19:54:00

Négy napja nincs víz Villány egy részén

Négy napja nincs vezetékes víz Villány magasabban fekvő területein. Szivattyút cserélnek a szolgáltató egyik víztárolójánál, ráadásul több csőtörés is történt. A lakókat lajtoskocsiból látják el, ez a megoldás azonban nem elégséges. A vízhiány miatt több vendéglátóhely is kénytelen volt visszamondani a foglalásokat. Az ATV Híradó riportja.

Négy napja nincs víz Villányban

 

Egy villányi asszony azt állítja, már péntek óta nincs víz az otthonában. Naponta jön a lajtoskocsi, de csak nagyon kevés vízhez jut így hozzá.

De több panziót is érint a vízhiány. Van ahonnan előbb hazamentek a vendégek, és több új foglalást is lemondtak, amikor tudomásukra jutott a rossz hír.

A város első embere szerint a vízszolgáltató már gőzerővel dolgozik. Most épp egy új szivattyút helyeznek üzembe a DRV munkatársai, hogy nagyobb nyomás legyen a településen. Azonban más gondok is akadtak a vízhálózattal. Mayer István híradónknak azt mondta, több csőtörés is történhetett, ami miatt 50-100 köbméter víz is elmehet a rendszerből. „ez a vízmennyiség hiányzik a település megfelelő ellátásához” – szögezte le.

A polgármester szerint Villány vízhálózata elavult, többek között a gerincvezeték is megérett a cserére. Azon dolgoznak, hogy minél előbb pénzt találjanak a felújításra.

Híradónk kereste a település vízszolgáltatóját, a DRV-t, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz, és azt sem tudni, hogy Villányban mikor lesz újra rendesen víz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink