Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-08-02 09:05:00

40 milliárdból meg lehetne menteni a Velencei-tavat, de a kormány szerint most erre nincs pénz

A kormány jelenleg nem tudja támogatni a Velencei-tó vizének pótlását - jelentette ki Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Fehérvár TV-nek adott interjújában. A tó rendkívül alacsony vízszintje azonban minél gyorsabb beavatkozást igényelne.

40 milliárdból meg lehetne menteni a Velencei-tavat, de a kormány szerint most erre nincs pénz

Óriási szükség lenne a Velencei-tó különösen alacsonyan álló vizének pótlására, azonban a Tessely Zoltán, felelős kormánybiztos szerint a kormánynak jelenleg nem áll módjában támogatni az ezzel kapcsolatos terveket - írja a Telex.

A térség Fideszes képviselője, Tessely Zoltán a Fehérvár TV riportjában beszélt a közkedvelt turistacélpont megmentéséről - szúrta ki a Portfolio.

A politikus elmondta, a víz pótlására előterjesztést nyújtottak be a kormánynak, amit a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs is támogatott, majd Szijjártó Péter a kormány elé terjesztett. A kormány azonban átmenetileg visszautasította a kérést, mivel „a szükséges pénzeszköz olyan nagy mértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani”.

Tessely elárulta, a víz pótlása mintegy 40 milliárd forintba kerülne, a kormány azonban a forrásokat a gazdaság újraindítására szándékozik fordítani jelen helyzetben, így a beruházás elhalasztása mellett döntöttek.

A Telex arról is beszámolt, hogy néhány napja civilek palackból öntöttek vizet a tóba, hogy felhívják a figyelmet a problémára. A Velencei-tó vizének ugyanis özel 44 százaléka tűnt el két év alatt.

Július elején egyébként bejelentették, hogy hamarosan elindul a vízpótlás, ami nem szokatlan, ezúttal azonban nem a zámolyi vagy a pátkai víztározóból érkezik az utánpótlás, hanem a kincsesbányai vízbázisból - írja a portál.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink